Світловодський район
Суспільство

У Світловодську відкрили дошку пам’яті Олегу Хомчуку

У Світловодську відкрили дошку пам’яті Олегу Хомчуку
29 серпня у Світловодській загальноосвітній школі I-III ступенів №10 відбулося відкриття Пам’ятної дошки Олегу Хомчуку, який загинув в зоні проведення антитерористичної операції за Незалежність та Суверенітет України.
Олег Васильович був старанною та спокійною людиною, добре вчився, закінчив 9 класів у Світловодській загальноосвітній школі I-III ступенів №10 у 2003-му році. Мав хист до музичного мистецтва. Таким його запам’ятали і до сьогодні, як вчителі так і однокласники, саме вони виявили ініціативу про встановлення Пам’ятної дошки, яка буде нагадувати учням цієї школи і усім світловодцям про героя, який віддав найдорожче – своє життя за нашу Україну.

Олег Хомчук був мобілізований із міста Дніпропетровськ, де проживав зі своєю сім’єю останнім часом. Олег служив старшим солдатом, гранатометником. Загинув 29 серпня 2014 року під час виходу з Іловайського котла на перехресті доріг з с. Перемога до с. Новокатеринівка, нагороджений Орденом «За мужність» IIIступеня (посмертно). Олегу було 28 років, коли його серце зупинилося. Жорстока війна без права забрала ще одне життя. Без батька залишилася сім’я: дружина і син.

Сумна статистика у випускників Світловодської загальноосвітньої школи I-III ступенів №10. У минулому році відкрили дошку ще одному герої АТО Андрію Ільїну. 28 серпня Андрію Миколайовичу було б 33 роки.

У Світловодську відкрили дошку пам’яті Олегу Хомчуку

Під час заходу заступник міського голови з гуманітарних питань Ірина Щербина вручила матері Андрія, Дарії Ільїній, вручили Свідоцтво про занесення до Книги пошани Полтавської обласної ради Ільїна Андрія Миколайовича, за визначення вагомих особистих заслуг перед Полтавою та Україною, за зразкове виконання військового обов’язку, мужність і героїзм виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, на підставі рішення президії Полтавської облради сьомого скликання від 4 березня 2016 року, відповідно до розпорядження голови облради №46, від 15 березня 2016 року, до Книги пошани Полтавської облради занесений Ільїн Андрій Миколайович, лейтенант (посмертно). Андрій Миколайович пішов добровольцем в зону АТО з міста Кременчука, Полтавської області.

У Світловодську відкрили дошку пам’яті Олегу Хомчуку

Тепер на стіні Світловодської загальноосвітньої школи I-III ступенів №10 вже дві Пам’ятні дошки світловодських героїв, які віддали своє життя за збереження суверенітету нашої країни в зоні антитерористичної операції. Хай ці меморіали нагадують усім про ціну, яку платять наші герої на сході нашої країни. Кров’ю омиті кордони України, кров’ю наших захисників. Герої не вмирають… Герої живуть у серцях.

"ВК" у PDF