Світловодський район
Суспільство

Наші переможці фестивалю-конкурсу «Стежками Гоголя»

Наші переможці фестивалю-конкурсу «Стежками Гоголя»
Вже багато років "Сорочинський ярмарок" збирає десятки тисяч гостей.
Тут оживають герої романів Миколи Васильовича Гоголя, та й сам автор чинно походжає між ярмаркуючими, а баранцями та глечиками, які спеціально до цього, можна сказати, ярмаркового свята заздалегідь виготовляють гончарі Опішнього, та й, мабуть, усієї України мріє мати у своєму господарстві не одна сучасна господиня. Продають тут не лише усілякий крам, як і сотні років тому на ярмарках, а й шукають таланти. У рамках "Сорочинського ярмарку" 17-18 серпня відбувся Міжнародний фестиваль-конкурс мистецтв "Стежками Гоголя", організований Європейської молодіжною лігою, продюсерським центром "Golden Sound" та ПОВ "Національною всеукраїнською музичною спілкою".

Цього року наші земляки, підростаюче покоління Світловодська Даяна Коваленко та Михайло Кобилкін (на фото) взяли участь у фестивалі-конкурсі "Стежками Гоголя" та здобули перемогу. Михайло Кобилкін, вихованець Центру дитячої та юнацької творчості, соліст ансамблю "Айскрім" (педагог Олена Куценко), учень молодої наставниці, професійного вокаліста ULI RUD здобув абсолютну перемогу, зайнявши перші місця у номінаціях "Вокальне мистецтво", жанр "Естрадний вокал" та "Оригінальне мистецтво" жанр "Художнє читання". Михайло виконав свої улюблені пісні "It’s my life" та "Я – українець", та прочитав мовою оригіналу вірш англійського поета і прозаїка Редьярда Кіплінга "If". Даяна Коваленко, учениця Спеціалізованої загальноосвітньої школи №7 зайняла третє місце у номінації "Оригінальне мистецтво", жанр "Художнє читання". Даяна прочитала "For my friends" та "Тобі, Україно", авторства Т. Смілянець.

"Звичайно, ми трошки перенервували, — діляться своїми враженнями діти. — Заходи такого масштабу дуже відповідальні. У конкурсі брали участь діти з Київської, Запорізької, Львівської областей, звичайно, з нашої рідної Кіровоградщини. Крім того, на ярмарок планували завітати близько 300 фольклорних колективів та ансамблів з усього світу. Уявіть, Шрі-Ланка, Індія, В’єтнам та багато інших – усі зібралися у Великих Сорочинцях! Ми просто не мали права виступати упівсили!".

Наші переможці та їхні батьки щиро вдячні меценатам — директору заводу залізобетонних виробів Михайлу Литвиненку та усім, хто побажав залишити свої імена у таємниці. Щиро дякуємо за підтримку та небайдужість, за те, що серед щоденних турбот та клопотів зуміли подарувати часточку своєї душі нашим дітям, та відкрили для них нові горизонти для розвитку та самовдосконалення.
Наші переможці фестивалю-конкурсу «Стежками Гоголя»
Наші переможці фестивалю-конкурсу «Стежками Гоголя»
Наші переможці фестивалю-конкурсу «Стежками Гоголя»
Наші переможці фестивалю-конкурсу «Стежками Гоголя»

"ВК" у PDF