Знам’янський район
Суспільство

Воїни-земляки, учасники антитерористичної операції – наша гордість

Воїни-земляки, учасники антитерористичної операції – наша гордість
У рамках проведення заходів з відзначення 25-ї річниці незалежності України в закладах культури району проходять просвітницькі години, тематичні зустрічі, літературно-мистецькі вечори, спрямовані на формування у молодіжному середовищі шанобливого ставлення до нинішніх захисників України, борців за її незалежність у XX столітті, поваги до державних символів.
У районному краєзнавчому музеї відбулася зустріч з учасником бойових дій на сході нашої країни, жителем с.Петрове, підполковником МВС Олегом Олександровичем Чорним.

Олег Олександрович за покликом серця добровольцем пішов на фронт, ставши рядовим стрілком-помічником гранатометника 95-ї бригади ВДВ м.Житомира. Учасник АТО поділився спогадами про ті завдання, які йому разом з бойовими побратимами довелося виконувати в зоні проведення антитерористичної операції під містами Лисичанськом та Авдіївкою, про протистояння на кордоні з Автономною Республікою Крим біля містечка Чонгару.

Олег Чорний поповнив фонди районного краєзнавчого музею предметами та матеріалами, які допоможуть краще висвітлювати події неоголошеної війни. На згадку земляк отримав копію листа-звернення від своїх земляків-школярів Петрівського навчально-виховного комплексу, які від щирого серця бажали йому бойових перемог та якнайшвидшого повернення до дому.

Змістовна та цікава зустріч читачів та молоді с.Мошорине з Яною Олегівною Ситник, донькою учасника АТО Олега Станіславовича Ситника, відбулася у Мошоронської бібліотечної філії. Яна розповіла про свого батька.

Олег Станіславович 4 серпня 2014 року був мобілізований до Збройних Сил України у зв’язку з проведенням антитерористичної операції на сході України. Службу проходив у 55-му добровільному автобатальйоні «Чорний ліс», під час якої неодноразово перебував у короткочасних відрядженнях у зоні проведення АТО. Після демобілізації О.Ситник прийняв рішення й надалі захищати Україну. Олег Станіславович продовжив службу за контрактом у 55 автобатальйоні.

Воїни-земляки, учасники антитерористичної операції – наша гордість

На фото зліва направо: Наталія Григоренко, Любов Яківна Бортова, Любов Григорівна Сарна, Яна Олегівна Ситник.

"ВК" у PDF