Олександрівський район
Суспільство

Проведення спільних природоохоронних заходів на Кіровоградщині дає перші якісні результати

Проведення спільних природоохоронних заходів на Кіровоградщині дає перші якісні результати
Нещодавно відбулася спільна нарада представників е-Екології та керівництва Олександрівського району Кіровоградської області, під час якої було обговорено напрямки співпраці в організації спільних природоохоронних заходів на території району.
А вже 06.08.2016 року, з метою запобігання вчиненню порушень у сфері охорони навколишнього природного середовища, громадським природоохоронним активом ГО е-Екологія, спільно з представниками державних органів, було проведено природоохоронний рейд на території Олександрівського району Кіровоградської області, який дав перші результати.

Так, під час проведення рейду, на території Івангородської сільської ради Олександрівського району було виявлено 1 порушення правил полювання. Громадським інспектором з охорони довкілля складено протокол про адміністративне правопорушення, який передано до Держекоінспекції у Кіровоградській області для притягнення порушника до адміністративної відповідальності.

Але, ГО е-Екологія завжди наголошувала, що виключно санкціями неможливо досягнути якісного результату, а тому – потрібно більше приділяти уваги також і роз’яснювально-популяризаційному аспекту у сфері охорони довкілля. В цьому природоохоронцям завжди допомагають сумлінні мисливці, які є найпершим ворогом будь-якого браконьєра!

Громадським інспекторам – учасникам ГО е-Екологія було надзвичайно приємно поспілкуватись саме з такими, відповідальними та законослухняними громадянами-мисливцями Омельгородської первинної організації Олександрівської райради УТМР (на фото голова та члени Омельгородської первинної організації УТМР з громадськими інспекторами ГО е-Екологія)

За результатами проведення перших спільних природоохоронних заходів на Кіровоградщині, можна з впевненістю сказати, що тільки спільними зусиллями, на основі конструктивної державно-громадської співпраці на території всієї України, можливо досягнути успіху в наведенні ладу у вітчизняній природоохоронній галузі.

P.S. Нагадаємо, що відтепер, кожен мешканець Олександрівського району Кіровоградської області, який став свідком порушення вимог природоохоронного законодавства (браконьєрство, незаконне вивезення сміття, випалювання залишків сухої рослинності, тощо) може невідкладно повідомити про це інспектора з охорони довкілля в районі за телефоном (050) 743-62-40 або за допомогою електронної системи в інтернеті www.ecoukraine.org

"ВК" у PDF