Олександрівський район
Суспільство

До Дня Хрещення Київської Русі-України

До Дня Хрещення Київської Русі-України
28 липня відзначається День Хрещення Київської Русі. З цієї нагоди Олександрівській районній бібліотеці для дітей проведено ряд заходів.
Напередодні знаменної дати оформлено куточок духовності “Православна Україна”, книжкову виставку “Історія хрещення України-Русі”, які розповідали про основні етапи розвитку православної церкви, її благі справи. Представлена література знайомила з історією хрещення Київської Русі, розвитком храмів нашого району, церковною атрибутикою, духовною культурою.

Відвідувачі мали змогу здійснити віртуально-історичну подорож на тему “Величні храми України”. Віртуально вони побували в найвідоміших храмах України, зокрема, в Софії Київській, Києво-Печерській лаврі, Володимирському соборі та інших.

В ході проведених заходів бібліотекарям було важливо донести до кожного юного користувача, щоб кожен правдивий християнин, православний, українець у своїй душі згадував діяння Святого Володимира і може, навіть, провів паралель між тим сивим часом і теперішнім. Тоді Володимир Великий боровся за святу Київську Русь-Україну і тепер відбувається боротьба за нашу рідну Україну. Тепер всі у світі знають, що є великий український народ, і ці проведені заходи ще раз нагадують всім нам, що ми мусимо бути достойними наших предків.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF