Знам’янський район
Суспільство

На часі – об’єднання територіальних громад

 На часі – об’єднання територіальних громад
Відбулися зустрічі представників органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади міста Знам’янка з членами органів самоорганізації населення міста під час яких, у тому числі, було розглянуто питання впровадження процесів децентралізацйії влади в частині добровільного об’єднання територіальних громад.
У зустрічах взяли участь секретар Знам’янської міської ради Наталія Миколаївна Клименко, начальник відділу забезпечення діяльності міської ради Наталія Василівна Брунцвік, депутати міської ради О.Тітарєв, В. Мацко.

Під час консультацій, учасники обговорили перспективи реалізації основних вимог Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», зупинилися на актуальних питаннях функціонування різних сфер діяльності міських та сільських рад, шляхах розв’язання питань, що виникають.

Власне бачення вирішення піднятого питання висловили депутати міської ради (необхідність обговорення з мешканцями сіл та депутатами сільських рад питання об’єднання).

Представники Знам’янської міської ради та її виконавчого комітету надали інформацію щодо переваг об’єднання з м. Знам’янка, як можливого адміністративного центру об’єднаної територіальної громади, яка має достатньо розвинуту інфраструктуру для забезпечення населення запропонованих до об’єднання населених пунктів освітніми, медичними, соціальними, адміністративними та іншими послугами на належному рівні та в повному обсязі. Об’єднання зусиль підвищать спроможність Знам’янської міської об’єднаної територіальної громади у вирішенні проблем, актуальних для її жителів, забезпечить сильне та ефективне місцеве самоврядування, максимально наблизить органи самоврядування до людей.

Секретарем міської ради Наталією Миколаївною Клименко було проінформовано пристуніх, що Знам’янською міською радою продовжена робота щодо реалізації на території міста законів України спрямованих на децентралізацію, а саме: направлено пропозиції до 13 сіл Знам’янського району та смт. Знам’янка Друга щодо добровільного об’єднання в єдину територіальну громаду. На даний час отримано відповіді: від Володимирівської сільської ради щодо надання нею згоди на об’єднання в одну громаду Знам’янського району з центром в селі Дмитрівка; від Знам’янської Другої селищної ради відповідно до якої зазначено, що пропозиція була обговорена з активом селища, а саме: з головами вуличних комітетів, депутатами Знам’янської Другої селищної ради. В даний час остаточного рішення не прийнято. В подальшому планується провести обговорення з мешканцями кожної вулиці населених пунктів смт. Знам’янка Друга та с. Водяне та інших територій Знам’янського району. Відповідей від інших громад на даний час не надходило.

Відповідно до Плану роботи Знам’янської міської ради на 2016 рік заплановано проведення Дня депутата. До порядку денного зазначеного заходу планується включити питання щодо правових аспектів добровільного об’єднання територіальних громад.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF