Олександрівський район
Суспільство

На Кіровоградщині мисливці та рибалки відзначили 95-річчя заснування УТМР

На Кіровоградщині мисливці та рибалки відзначили 95-річчя заснування УТМР
В обласній організації Українського товариства мисливців та рибалок відбулось урочисте засідання, присвячене 95 річчю створення об’єднання мисливців та рибалок України.
Щоб у подальшому спільно підтримувати та розвивати мисливську галузь регіону, на урочисте зібрання прибули представники місцевих органів державної влади та природоохоронної громадськості, начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Ревенко Н.О., директор департаменту екології та природних ресурсів Кіровоградської ОДАн Ковтунов О.В., заступник начальника Державної екологічної інспекції у Кіровоградській області Сисак Ю.О., почесний президент Українського громадського об`єднання міжвідомчих комунікацій у сфері охорони навколишнього природного середовища е-Екологія Воробйов С.В., представники районних організацій УТМР області.

На Кіровоградщині мисливці та рибалки відзначили 95-річчя заснування УТМР

Голова президії Кіровоградської обласної організації УТМР Головко Микола Іванович відкрив урочисте зібрання та привітав присутніх із 95-річчям створення громадської організації “Українське товариство мисливців та рибалок” і побажав гідно продовжувати багаторічні традиції та досягнення мисливського братства. Ним було представлено запрошених гостей та надано короткий екскурс з історії створення громадської організації мисливців України.

Ним зазначено, що мисливство в Україні має давні й міцні традиції. Користувачі мисливських угідь є відповідальними господарями у справі ведення мисливського господарства та від їх зусиль, уміння організувати людей на здійснення природоохоронних заходів залежить стан мисливської галузі країни. Від кожного мисливця насамперед залежить, яким ми залишимо тваринний світ майбутній поколінням.

Мисливців та рибалок, з такою визначною датою, привітали й запрошені гості.

На Кіровоградщині мисливці та рибалки відзначили 95-річчя заснування УТМР

У своєму вітанні, начальник Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства Ревенко Н.О., відзначила особливу роль УТМР в галузі мисливського господарства.

За значний внесок мисливців області у розвиток раціонального природокористування та охорону угідь від браконьєрів, Директор департаменту екології та природних ресурсів Кіровоградської ОДА Ковтунов О.В. і Заступник начальника Державної екологічної інспекції у Кіровоградській області Сисак Ю.О. вручили грамоти та подяки головам первинних колективів. В свою чергу, почесний президент е-Екології С.В. Воробйов запевнив присутніх у постійній підтримці природоохоронних ініціатив УТМР з боку об’єднаної спільноти професійних екологів.

Всі присутні погодились, що охорона, відтворення та збереження мисливської фауни є спільним завданням влади та громадськості і тільки об’єднавши зусилля – можна досягти найбільшого ефекту у боротьбі з браконьєрством, який не залишить шансу шкідникам природи робити свої чорні справи.

95-річчя утворення товариства відсвяткували і мисливці та рибалки Олександрівської районної орга­нізації Українського товариства мисливців та рибалок.

Святкування пройшло на ставку, який місцеві жителі іменують „Сіянкою”, біля Ми­хай­лівки. Участь в них взяли почесний президент гро­мадсь­кої організації „е-Екологія” Сер­­гій Воробйов та голова об­ласної організації УТМР Микола Головко. Вони на­городили подяками за вагомий внесок у справу збереження, відтворення та примноження мисливського фонду, орга­нізацію активного розвитку мисливського та рибальського спорту кращих мисливців та рибалок. Були також вручені подяки департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації. А голова районної організації товариства Олег Гудзов передав головам кращих первинних колективів подяки та футболки.

Потім присутні взяли участь у змаганнях з риболовлі. Перемогу здобула команда з Бірок.

А далі святкування про­довжилося за святковим сто­лом з шурпою. Лунали пісні і всілякі мисливські та ри­баль­ські байки.

"ВК" у PDF