Онуфріївський район
Суспільство

Як у Попівці вирішують проблему забезпечення питною водою

Як у Попівці вирішують проблему забезпечення питною водою
Забезпечення жителів району якісною питною водою одна з пріоритетних задач що стоїть перед сільськими та селищними радами району. Нехтування цієї проблеми може привести до важких санітарно-екологічних наслідків, як це нещодавно відбулося в м. Їзмаїл Одеської області .
Слабка матеріально-фінансова база комунальних підприємств, що надають послуги в водопостачанні не дає можливості своєчасно замінювати зношені ділянки водопровідних мереж, що веде в свою чергу до виникнення аварійних ситуацій на водогонах, а це негативно впливає як на якість так собівартість води.

Усі комунальні підприємства потребують додаткового фінансування з боку сільських та селищних рад.

Так на 2016 рік із бюджету Онуфріївської селищної ради на підтримку ДКП Комунальник виділено 12 тис. грн., Деріївською - 12 тис. грн., Попівською сільською радою виділено 170 тис. грн. на установку нової водонапірної башти в селі Попівка.

На даний час проведено роботи по монтажу башти і вона підключена повністю до системи водопостачання села Попівка. Найближчим часом буде проведено благоустрій території башти та роботи по організації санітарно-захисної зони біля артсвердловини. Всі ці заходи позитивно вплинуть на якість води та обсяги водопостачання. У селі більше сотні абонементів, також водою користуються школа та дитячий садок.

Як у Попівці вирішують проблему забезпечення питною водою

Думаємо, що цей позитивний захід дасть поштовх в збільшенні фінансування з боку сільських та селищних рад своїх водопровідних мереж.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF