Онуфріївський район
Суспільство

Онуфріївські юні рятувальники взяли участь у ХІV Всеукраїнському зборі-змаганні «Школа безпеки»

Онуфріївські юні рятувальники взяли участь у ХІV Всеукраїнському зборі-змаганні «Школа безпеки»
Наполегливість, відповідальність, відмінна фізична підготовка, хороші знання, почуття гумору, згуртованість – саме ці якості допомогли команді Онуфріївської школи вибороти І місце в ХІ обласному зборі-змаганні Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки».
Ця перемога відкрила учням шлях до участі у ХІV Всеукраїнському зборі-змаганні, який проходив з 30 червня по 6 липня у м. Харкові на базі Національного університету цивільного захисту.

Програма змагань була надзвичайно насиченою. В перший день після реєстрації учасників відбулася екскурсія - знайомство з навчальною базою Університету, виставка аварійно-рятувального обладнання та техніки, фото- та інформаційних матеріалів про діяльність НУЦЗУ, а також ГУ ДСНС України у Харківській області, руху «Школа безпеки», вечір знайомств. Цього ж дня відбулось жеребкування.

Другий день розпочався з офіційної церемонії урочистого відкриття змагань і показових виступів професійних рятувальників. Учасники «Школи безпеки» змагались у першому етапі випробувань - «Аварійно-рятувальні роботи у зоні техногенної аварії», які включають аварійно-рятувальні роботи у зоні пожежі, аварійно-рятувальні роботи у зоні хімічного або радіаційного забруднення, та рятувальні роботи з висотної будівлі. Надвечір команди переїхали до тренувального табору НУЦЗУ в с. Фігурівку Чугуївського району, де день завершив агітаційно-презентаційний конкурс «Візитна картка».

У наступні дні проводилися змагання з пошуково-рятувальних робіт у природному середовищі, надання першої домедичної допомоги, психологічні тестування, зведені польові навчання, конкурс «Міс та Містер – рятувальник», фестиваль патріотичної пісні, конкурс «Стінівка».

У день закриття змагань відбулось урочисте нагородження переможців, команд і окремих учасників.

Вперше на змаганнях такого рівня наші учні, представляючи Кіровоградську область, отримали чимало нагород. Команда зайняла ІІ місце у «Конкурсній програмі», ІІ місце - в конкурсі стінівок, ІІІ місце - на дистанції «Аварійно-рятувальні роботи в зоні пожежі», ІІІ місце - в конкурсі «Візитна картка»., Учень випускного класу Онуфріївської школи Віталій Сойка виборов І місце у зведених польових навчаннях, а Артем Берун - І місце у конкурсі «Містер рятувальник – 2016». Костянтин Глинянчук двічі виборював ІІ місце на етапах «Плавання з перешкодами» та «Порятунок вплав з поверхні» у змаганнях з порятунку на воді. Назарій Артишук посів ІІ місце у зведених польових навчаннях, а Діана Ковтун - ІІІ місце у зведених польових навчаннях.

Вітаємо усіх переможців та бажаємо, так тримати і надалі!

Кожна людина повинна володіти елементарними навиками рятування свого життя і можливість отримати такі знання надає рух "Школа безпеки", метою якого є формування свідомого й відповідального ставлення до питань особистої та колективної безпеки, безпечної життєдіяльності дітей та молоді у соціумі, виховання громадянської позиції молоді у сфері цивільного захисту, загальнолюдських якостей, удосконалення знань щодо поводження у надзвичайних ситуаціях, активізація творчої та пізнавальної ініціативи молоді, професійна орієнтація, пропаганда здорового і безпечного способу життя.
Онуфріївські юні рятувальники взяли участь у ХІV Всеукраїнському зборі-змаганні «Школа безпеки»
Онуфріївські юні рятувальники взяли участь у ХІV Всеукраїнському зборі-змаганні «Школа безпеки»

"ВК" у PDF