Новгородківський район
Суспільство

У Новгородці презентували фотодокументальну виставку «Спротив геноциду»

У Новгородці презентували фотодокументальну виставку «Спротив геноциду»
14 липня відбулася презентація фотодокументальної виставки«Спротив геноциду» до 81-х роковин Голодомору у Новгородці.
Виставка створена Українським інститутом національної пам’яті спільно із Галузевим державним архівом СБУ, Центром досліджень визвольного руху та Громадським комітетом із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 32-33 років в Україні.

У Новгородці презентували фотодокументальну виставку «Спротив геноциду»

На презентації виставки директор музею Оксана Кудіна та провідний методист районного будинку культури Наталія Бойко розкриваючи масштаби і характерні форми спротиву українського селянства сталінській злочинній політиці та комуністичному тоталітарному режимові напередодні і під час геноциду українського народу, познайомили відвідувачів заходу з історичними обставинами, в яких опинилась Україна у 1920-х роках, наслідки для України сталінського «великого перелому» наприкінці 1920-х років, Голодомору – геноциду 1932-1933 років та розповіли про борців за право на свободу та життя.

Цього дня захід відвідали перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Краснюк, начальник відділу культури, туризму та культурної спадщини Лілія Бойко, працівники галузі культури, освіти, журналісти районної газети, учні шкіл та небайдужі жителі нашого селища. Вони запалили свічі пам’яті та хвилиною мовчання вшанували пам’ять невинно убієнних жертв Голодомору.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF