Олександрівський район
Суспільство

На Олександрівщині відкрито меморіальну дошку в пам’ять заслуженому працівнику культури України

 На Олександрівщині відкрито меморіальну дошку в пам’ять заслуженому працівнику культури України
8 липня на фасаді районного Будинку культури було урочисто відкрито меморіальну дошку в пам’ять заслуженому працівнику культури України, видатному хормейстеру та музиканту, керівнику народних аматорських хорів «Тясмин» та «Ветеран» В`ячеславу Михайловичу САВУСТЯНЕНКУ.
В’ячеслав Михайлович Савустяненко народився 30 липня 1939 року, в смт Градизьк Полтавської області. В 1962 році закінчив Олександрійське культосвітнє училище. Працював викладачем в Олександрівській дитячій музичній школі, акомпаніатором районного Будинку культури, а з 1967 року керівником народного аматорського хору «Тясмин».

З приходом В’ячеслава Михайловича в районний будинок культури стає все більше бажаючих навчатися майстерності хорового співу.

З 1968 року колектив – постійний учасник переможець районних, обласних, Всеукраїнських оглядів-конкурсів, пісенних фестивалів. Українська хорова пісня гідно була представлена і в Прибалтиці, і в Білорусії.

За плідну працю, успіхи, високу виконавську майстерність аматорський хор «Тясмин» отримав звання «народний», був відзначений Почесними грамотами Президії верховної Ради УРСР, Міністерства культури України, а Савустяненку В’ячеславу Михайловичу присвоєно звання «Заслужений працівник Культури».

У 1985 році в Латвії відбувалось республіканське свято пісні, представляти Україну було запрошено народний аматорський хор «Тясмин». Слава про «Тясмин» розходилась не тільки Україною, а й за її межами.

У 2001 році В’ячеслав Михайлович після довгої натхненної праці йде на заслужений відпочинок. Та бажання втілювати свої творчі здобутки привели його до створення ще одного хорового колективу. Так при селищній раді в 2003 році з’явився хоровий колектив ветеранів війни та праці.

У 2009 році колектив отримав почесне звання «народний аматорський» хоровий колектив «Ветеран».

В’ячеслава Михайловича завжди відрізняло невпинне бажання допомагати людям, він завжди дбав про учасників свого колективу. До нього йшли і він допомагав, мав багато друзів та однодумців.

Своєю кропіткою, щоденною, творчою працею зробив величезний неоціненний внесок в поліпшення якості виховання національної самосвідомості, патріотизму, любові до рідної мови і Української землі у молоді та підростаючого покоління, збереження та розвиток національно-культурного потенціалу нашої Держави, відновлення національних культурних традицій.

 На Олександрівщині відкрито меморіальну дошку в пам’ять заслуженому працівнику культури України

На відкритті меморіальної дошки були присутні голова райдержадміністрації Ольга Борота, голова районної ради Григорій Гончаренко, голова селищної ради Олександр Безпечний, родина В’ячеслава Михайловича Савустяненка та друзі. В пам’ять про видатного діяча культури народні аматорські хори «Тясмин» та «Ветеран» виконали твір в обробці В’ячеслава Михайловича «Реве та стогне Дніпр широкий».

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF