Знам’янський район
Суспільство

Літній табір на Знам’янщині

Літній табір на Знам’янщині
Літо… Як довго чекає кожна дитина цю пору року. І ось закінчилось навчання, почалися одноманітні будні… Проте головним завданням для малечі – прекрасно відпочити і набратися нових сил та позитивних емоцій.
З нагоди Року Божого Милосердя в Українській греко-католицькій церкві при парафії Святого Володимира Великого в с. Водимирівка відбувся літній табір для дітей на тему: «Будьте ж милосердні, як і Отець ваш милосердний».

Основні завдання табору – навчити дітей милосердя, прощення; вивчати щось нове, проявляти несподівані здібності і таланти, знайти собі друга, вчитися колективної роботи; виховувати почуття любові та співчуття, солідарності, вдячності та уважності.

Тому організатори підібрали завдання розважального та розвивального характеру: презентації, квести, ігри, пісні, танці, майстер-класи, малювання, перегляд навчального відео, ярмарки, спортивні ігри тощо.

Як зауважив о. Іван Проць, який організував і духовно опікувався табором, така форма відпочинку сприяє, в першу чергу, духовному зростанню юних відпочиваючих. У роботі о. Івану також допомагали семінарист Львівської Духовної семінарії брат Мар’ян та Мар’яна – член організації Українська Молодь Христова, м. Львів.

Кожен день у таборі починався і закінчувався молитвою, а весь день проходив цікаво та весело. Діти отримали велике позитивне враження на ціле літо. Учасниками табору було 20 дітей віком 10-15 років. Для відмінного відпочинку було вирішено розмістити наметове містечко біля озера на природі. Але із-за погодних умов через кілька днів прийшлося поміняти місце розташування у центр села Володимирівка біля каплиці. Проте ні погодні умови, ні зміна розташування не зіпсували дітям ні забав, ні настрою, ні хороших вражень.

Підсумком роботи стало урочисте закриття, а під час солодкого столу діти згадували найцікавіші моменти з життя табору.

І на завершення отець Іван усіх поблагословив і сказав: «Дякую батькам за довіру свого найціннішого скарбу – дітей; усім, хто брав участь у підготовці та проведенні табору. Нехай ці дні будуть на славу Божу та дітям на радість».
Літній табір на Знам’янщині
Літній табір на Знам’янщині

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF