Новгородківський район
Суспільство

Фестиваль українського етносу

Фестиваль українського етносу
2 липня на території села Соколівське Кіровоградського району відбувся фестиваль фольклорного мистецтва «Батьків хутір», який започаткували директор та художній керівник Соколівського будинку культури Тетяна та Едуард Дикаренки.
У фестивалі взяли участь аматори клубних закладів Кіровоградського району. Серед гостей були аматори Новгородківського, Олександрійського районів та фольклорний ансамбль з Тернопільщини. Культурна програма проводилася за підтримки відділу культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської районної державної адміністрації.

Наш район на фольклорному фестивалі представляли чарівні учасниці вокального ансамблю «Мрійниці» районного будинку культури (керівник Ілона Зубенко) та Заслужений майстер народної творчості України Лариса Зоріна. Пісні у виконанні ансамблю додали багато радісних і приємних хвилин всім присутнім, а самобутні вишиті роботи Лариси Зоріної зачарували шанувальників декоративно-ужиткового мистецтва. Делегацію Новгородківщини очолювала начальник відділу культури, туризму та культурної спадщини РДА Лілія Бойко.

Керівництво Кіровоградської райдержадміністрації та Соколівської сільської ради нагородило наших амоторів за вагомий внесок у збереження та відтворення культурної спадщини українського етносу дипломом.

"ВК" у PDF