Світловодський район
Суспільство

Літній відпочинок школярів - 2016

Літній відпочинок школярів - 2016
На виконання Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» від 4 вересня 2008 року № 375 – VІ, районної програми оздоровлення та відпочинку дітей Світловодського району на 2014-2017 роки, та з метою проведення повноцінного відпочинку дітей влітку 2016 року у Світловодському районі з 30 травня по 16 червня у дванадцяти загальноосвітніх школах р було організовано роботу пришкільних таборів відпочинку з денним перебуванням.
За цей період відпочило 715 учнів, у тому числі 484 дитини пільгових категорій.

У таборах відпочинку було організоване дворазове гаряче харчування. На харчування та відпочинок з місцевого бюджету було виділено кошти з розрахунку 24 гривні на кожну дитину в день, у тому числі на щоденне гаряче харчування – 20гривен на учня.
Виховний процес здійснювався відповідно до індивідуальних можливостей, інтересів, нахилів і здібностей дітей, з урахуванням їх віку, психологічних можливостей, стану здоров`я та з використанням різні форм роботи.

Метою програми є сприяння суспільному, економічному та територіальному згуртуванню України. Реалізація програми надасть можливість підвищити потенціал українських органів державної влади та інших зацікавлених сторін щодо розробки та впровадження ефективної політики регіонального розвитку.

У таборах працювали різноманітні гуртки: спортивні, екологічні, драматичні, вокальні, туристичні, «Умілі руки» та інші.
У дев’яти пришкільних таборах було створено мовні групи, у яких покращили свій рівень знань з англійської мови 140 учнів району.

Під час відпочинку школярі брали активну участь у проведенні цікавих і змістовних заходів. Дітям запам’яталися екскурсії до Озерського зоопарку, Кременчцької ГЕС, Захарівського музею села, тематичні дні, свята інсценізації, спортивні та туристичні змагання, інтелектуальні ігри, дні рибалки, фестивалі екомоди, конкурси малюнків на асфальті, музично-розважальні програми, конкурси на кращу загонову пісню, девіз, речівку. Діти здійснювали екскурсії в природу, проводили збір лікарських рослин та змагалися у конкурсах «Кращий букет із польових квітів», розучували традиційні рухливі ігри, українські пісні та народні ігри. Запам’талися учням і зустрічі з представниками Світловодського міськрайонного центру зайнятості, служби Державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки у Світловодському районі та цивільного корпусу полку «Азов». У пришкільних таборах проводилися практичні заняття та ігри з правил дорожнього руху; здійснювалася суспільно-корисна праця. Учні висаджували квіти біля шкіл, брали участь у впорядкуванні пришкільної території.

У період роботи пришкільних таборів учні Великоандрусівської школи здійснили екскурсію до міста Чигирина, Григорівської ЗШ І-ІІІ ступенів – до міста Києва, Озерського НВК – до Запоріжжя.

Вихованці пришкільних таборів добре відпочили, отримали позитивні емоції, збагатились новими знаннями і навичками. Працівники таборів зробити перебування дітей у пришкільних таборах корисним, цікавим, насиченим.
Оздоровлення дітей у пришкільних таборах влітку 2016 року відбулося. Діти залишилися задоволеними, батьки – вдячними.
Літній відпочинок школярів - 2016
Літній відпочинок школярів - 2016
Літній відпочинок школярів - 2016
Літній відпочинок школярів - 2016

"ВК" у PDF