Світловодський район
Суспільство

Травневі чари від «Сальсабіль» та «Жасмін»

Травневі чари від «Сальсабіль» та «Жасмін»
Хоча природа і показувала свій норов, змінюючи пронизливий вітер холодним дощем, для тих, хто вирішив провести вечір 20 травня на концерті Світловодських студій східного танцю «Сальсабіль» (дорослі) та «Жасмін» (діти), було яскраво від софітів та гаряче від енергетики, яку дарували учасниці колективів. Адже схід має свою філософію та магію, які прагнуть осягнути зі століття в століття.
Танцювальні студії діють вже більше трьох з половиною років. Вчить прекрасну половину людства цьому мистецтву талановита та натхнена хореограф Оксана Мамонтова (Недзельська).

Перші два роки колективи проходили етап становлення: одні бажаючі приходили, інші – йшли, бо це доволі складно – зрозуміти, що східні танці - це саме твоє, що оточуючі близькі тобі по духу, і, що теж не мало, необхідно було привести до ладу свою фізичну форму. І ось коли через три роки колективи сформувалися і стали достатньо гармонійними, сама собою виникла думка поділитися своїми вміннями в першу чергу з рідними. Ну як мінімум продемонструвати, куди зникають від них по декілька разів на тиждень. Думка переросла у сміливу ідею зробити повноцінний концерт, який відбувся у листопаді 2015 року.

За півроку народилися нові танці, значно зріс рівень вправності, окрилили перемоги у квітні на Всеукраїнському Фестивалі східного танцю "ORIENTAL SHINE" – і ось нове бажання ділитися усім цим з глядачами у травні 2016. Як то кажуть, важко розгойдатися, а далі – легко.

Непомітно, запрошення за запрошенням виступити на концертах, склалися приязні стосунки із Світловодським районним будинком культури, який запропонував колективам свою сцену для подальших занять та виступів. Тож 20 травня усі працівники районного відділу культури і туризму та будинку культури приклали усі свої зусилля, аби свято східного танцю відбулося. Досить незвичною, проте дуже вдалим стало поєднання танцювальних виступів зі співом народного вокального ансамблю «Мрія», вокалістки якого підтримували учасниць колективів.

Увазі глядачів були представлені як вже знайомі, так і нові композиції, сольні та групові номери, у тому числі й призові. Дівчата викладалися на повну і… хвилювалися , бо танці улюблене, проте не основне заняття життя.

Травневі чари від «Сальсабіль» та «Жасмін»

Серед учасниць – бухгалтери, юристи, домогосподарки, приватні підприємці, держслужбовці, вихователі. Але їх об’єднує любов до танцю та притягує енергетика колективу, у якому панують приязні стосунки. Незважаючи на те, що життя за кулісами доволі специфічне та складне, під час виступу там панувала доброзичлива атмосфера: усі допомагали одна одній, щиро вболівали, підтримували та раділи за себе й за інших. Діти теж товаришують між собою, прямо на концерті весело вітали з Днем народження іменинним тортом одну з учасниць, а опісля дружно пригощалися цим самим тортом, якого вистачило на всіх.

Також хочеться розповісти, що костюми танцівниці придумують самі та виготовляють власноруч (декому доводиться чи не вперше, проте досить успішно, займатися рукоділлям), беруть участь в обговоренні хореографічних постановок та назв танців. До речі, 2 учасниці «Сальсабілю» є і учасницями згаданої вище «Мрії». А одній з вихованок «Жасміну» довелося цього ж концертного дня, відігравши на концерті музичної школи в міському палаці культури, швидко їхати на виступ до РБК. З цього можна зробити лише один висновок: якщо дуже хотіти, то можна всього досягти і все встигати.

«Сальсабіль» та «Жасмін» дякують спонсорам свого травневого концерту: магазинам «Глобус» та «Робінзон», а також інформаційному спонсору - Інтернет – виданню Svetlovodsk.com.ua.

І безперечно, артисти вдячні своїм глядачам. У залі не було випадкових людей. І ті, й інші були на одній хвилі. Аплодисменти не стихали та раз по раз лунало «браво». Це надихає та штовхає до роботи та розвитку. Тож, сподіваємося, до нових зустрічей!

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF