Новгородківський район
Суспільство

З вогнем у серцях

З вогнем у серцях
Ось уже більше двадцяти років поспіль в нашій країні проводиться Всеукраїнський фестиваль дружин юних пожежних. Успіх цього заходу, котрий у 1995-тому планувався як одноразовий, за популярністю перевершив сподівання не лише освітян, а й професійних рятувальників.
Тема безпеки життєдіяльності в умовах сучасного урбанізованого світу є настільки актуальною, що фестиваль дружин юних пожежних вирішили проводити щорічно. За звання кращих юні рятувальники боряться на різних рівнях.

Фестиваль юних пожежних – саме те дійство, на котрому діти можуть найрізнобічніше продемонструвати свої теоретичні знання правил безпеки життєдіяльності та практичні уміння застосовувати їх за умов реальної небезпеки.

16 травня цей фестиваль завітав і в Новгородку. Загалом цього дня у фестивалі взяли участь команди 13 районів.
Змагання почалось з жеребкування. У залі панувала радісна та піднесена атмосфера. Діти кожної команди протягом цілого року старанно готувалися до фестивалю, тож зрозуміло, що пальму першості хотіли отримати усі. Деякі учасники вже неодноразово брали участь у подібних конкурсах, інші ж пробували свої сили вперше. Проте усі прагнули своїм виступом донести до людей одну просту істину: життя – одне і, щоб його зберегти, потрібно всього-навсього виконувати зовсім нескладні правила безпеки.

З вітальним словом до юних рятувальників звернувся перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Краснюк. Він побажав командам успішних перемог та наголосив на тому, що головне у цих змаганнях не перемога, а відчуття дружби, підтримки та розуміння.

У виступах дітям допомагали хороші артистичні здібності, фізична підготовка, а трішечки – й фортуна. Номери були надзвичайно веселі, незвичні і дотепні. Команди порадували глядачів та жюрі своїми різнобічними талантами: надзвичайним артистизмом, хорошою хореографічною підготовкою, чудовими голосами, мистецтвом перевтілення. І, найголовніше, усі показали високий рівень обізнаності щодо рятувальної справи. Свято тим часом добігало кінця. Під час підбиття підсумків членам жюрі дуже важко було залишатися об’єктивними, адже багато команд показали хороші результати.

Переможцем зонального етапу фестивалю дружин юних пожежних стала команда Долинського району; друге місце вибороли представники Новгородківського району (на фото); третє місце посіла команда міста Світловодськ, а четверте – команда Бобринецького району. Також було визначено переможців трьох номінацій: «Кращий знавець медичної справи» (Бобринецький район), «Краще домашнє завдання» (місто Олександрія) та «Наймолодший учасник» (Олександрійський район).
Усі переможці отримали від організаторів фестивалю грамоти та подарунки.

"ВК" у PDF