Знам’янський район
Суспільство

Подорожуємо Європою разом з бібліотеками

Подорожуємо Європою разом з бібліотеками
21 травня в нашій державі відзначається День Європи – свято миру, демократії і єднання. Напередодні, в бібліотеках міста пройшли цікаві заходи.
Працівники центральної бібліотеки підготували незвичайний інформаційно-пізнавальний геокешинг «Зоряне сяйво Європи». Гра, яку запропонували бібліотекарі старшокласникам спецшколи – інтернату мала пізнавальний характер.

За наведеними історичними та іншими цікавими фактами учасники легко пізнавали та знаходили на глобусі європейські країни, відповідали на запитання вікторини, переглянули документальний фільм з фестивалю DOKU daysUA «Канцелярська сотня». На згадку про цікавий та змістовний захід всі отримали невеличкі подарунки.

Під час інформаційної мозаїки «Євросоюз: шлях України», яку підготували працівники міської бібліотеки-філії №1, учні 8-А та 10 класів ЗОШ №4 мали змогу ознайомитися з літературою, представленою на книжковій виставці «Європейський вибір», переглянути відео «Перспективи євроінтеграції України ЕС- Україна «Сильніші разом» та з великим задоволенням намалювали малюнки по даній темі і створили із стікерів яскравий стенд «Я обираю ЄС!».

Країнознавча гра «Далека і близька Європа», котру провели працівники міської бібліотеки-філії №3 - розширила знання старшокласників НВК «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2-ліцей» про Європу і країни, що входять до складу ЄС. Учні взяли участь у конкурсах: «12 зірочок», «Галопом по Європі», «Темна європейська конячка», які допомогли їм дізнатися багато цікавого про європейські країни. Прийнявши участь в іграх: «Третій зайвий», «Діжечка із запитаннями», «В гостях у казки», присутні мали змогу познайомитися з культурною спадщиною країн Європи. Свої знання школярі закріпили у вікторині «Європа» і показали високий рівень знань історії та сьогодення Європейського Союзу за що й отримали солодкі нагороди.

"ВК" у PDF