Світловодський район
Суспільство

Світловодець Андрій Шевченко став володарем першої обласної премії для обдарованих дітей

Світловодець Андрій Шевченко став володарем першої обласної премії для обдарованих дітей
В області започатковано премію для обдарованих дітей. Про це голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко оголосив 18 травня під час урочистостей з нагоди 25-ти річчя з дня заснування дитячої філармонії.
Діє дитяча філармонія при Кіровоградській обласній філармонії, і за чверть століття свого існування їй вдалося чимало досягти, рівняючись при цьому на старших колег. Тому й не дивно, що відзначення її 25-річчя відбувалось на високому рівні, а для дітей та їхніх вчителів та наставників це чергова добра нагода показати свої таланти і відсвяткувати хоч і невеликий, та все ж ювілей, у тісному дружному колі товаришів та однодумців.

Світловодець Андрій Шевченко став володарем першої обласної премії для обдарованих дітей

Вітаючи дітей, голова облдержадміністрації зазначив: "Якою справою ви б не займалися, але стати успішними зможете, багато працюючи. Я переконаний, що вже зараз ви багато працюєте над нотними зошитами і за музичними інструментами та біля хореографічних станків. Саме вам – дітям – формувати нове обличчя успішної демократичної України. В день народження дитячої філармонії я бажаю кожному з вас стати особистістю цілком реалізованою в своєму житті".

Як і годиться на день народження з порожніми руками не приходять, тому для потреб дитячої філармонії Сергій Кузьменко передав сертифікат на 10 тисяч гривень.

Відзнаки у вигляді почесної грамоти обласної державної адміністрації була удостоєна і керівник дитячої філармонії, заступник директора Кіровоградської обласної філармонії з роботи із дітьми Ірина Полонська.

Урочистості з відзначення 25-річчя дитячої філармонії стали доброю нагодою для оголошення про започаткування премії обласної державної адміністрації з метою підтримки обдарованих дітей Кіровоградщини "Відкриваємо нові таланти".

Лауреатом першої дитячої обласної премії став Андрій Шевченко, учень 8-го класу Світловодської дитячої музичної школи.

Відзнаку юному піаністу-віртуозу вручив особисто Сергій Кузьменко, за ініціативи якого, власне, і започаткована ця премія. Голова ОДА висловив сподівання, що меценати області підтримають його ідею і долучатимуться до вшанування обдарованих дітей надалі.

Після вітальних слів урочистості продовжив святковий концерт "Дитинства світ" за участі вихованців обласного дитячо-юнацького центру, музичних шкіл Кіровограда та гостей із Олександрійського та Бобринецького районів.

Світловодець Андрій Шевченко став володарем першої обласної премії для обдарованих дітей

"ВК" у PDF