Знам’янський район
Суспільство

Враження від виїзного триденного табору "Чорноліська січ-2016" залишаться на все життя

Враження від виїзного триденного табору "Чорноліська січ-2016" залишаться на все життя
Багато років Знам’янський МСТК ТСОУ, Кіровоградська обласна організація ВДПО «Майбутнє України» співпрацюють у проведення заходів патріотичного спрямування з Кіровоградським українським дитячо-юнацьким товариством «СІЧ» імені героїв Холодного яру.
Організовують спільні походи, екскурсії, навчання для своїх вихованців, обмінюються досвідом.

На початку травня проводився черговий виїзний триденний табір "Чорноліська січ - 2016", що базувався біля м. Знам’янки. Молоді люди під керівництвом досвідчених інструкторів мали змогу набути січових вмінь і навичок, необхідних для повсякденного життя, повчитися досвіду січового життя, загартувати свій організм свіжим повітрям.

Директор Знам’янського МСТК ТСО України, голова Кіровоградської обласної організації «Майбутнє України» В. Колебіденко разом зі своїми помічниками – в минулому січовиками, а нині інструкторами зі зброї – Богданом та Олександрою Колебіденками провели для таборовиків заняття з військової підготовки. Володимир Олександрович, сам досвідчений воїн, учасник бойових дій на території Афганістану, - розповідав про різні види вибухівки, демонстрував зразки макетів мін, пояснював принцип і наслідки їх дії та вчив як діяти у разі знаходження вибухонебезпечних предметів.

Враження від виїзного триденного табору "Чорноліська січ-2016" залишаться на все життя

Спробувати зброю в дії можна було на іншому рубежі, де Богдан Колебіденко (в минулому січовик Мураха) навчав правильно тримати зброю, стріляти в ціль з автомата АК – 47, демонстрував стрільбу з різних положень.

П’ятнадцятирічна Олександра Колебіденко була інструктором на рубежі з розбирання та складання автомата. Демонструючи свої вміння, Саша цілком заслужено отримала аплодисменти від глядачів. Адже вона має особистий рекорд виконання цієї вправи – 21 секунда! Та ще й вміє розібрати та зібрати автомат із закритими очима, ба навіть однією рукою!

Враження після перебування в таборі залишаються на все життя. Приємно, що серед найяскравіших є і заняття з військової підготовки.

"ВК" у PDF