---
Суспільство

З початку року місцеві бюджети Кіровоградщини отримали 148,2 млн гривень плати за землю

З початку року місцеві бюджети Кіровоградщини отримали 148,2 млн гривень плати за землю
Власники та орендарі земельних ділянок Кіровоградської області за січень-квітень 2016 року поповнили місцеві бюджети на 148,2 млн. гривень.
При цьому, 126,5 млн. грн. сплачено юридичними особами і 21,7 млн. грн. – фізичними особами. Фактичні показники аналогічного періоду минулого року перевищено на 45,5 млн. грн. або 44,4 відсотка.

Орендна плата за користування землею та земельний податок є одним з вагомих джерел наповнення місцевих скарбниць області і становить майже 18 відс. до їх загальних надходжень.

Нагадаємо, відповідно до податкового законодавства власники землі та землекористувачі сплачують за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні в поточному році.

Нарахування фізичним особам сум податку проводиться працівниками фіскальних органів. Податкові повідомлення-рішення фізичні особи отримають до 1 липня 2016 року. Сплатити податок необхідно протягом 60 днів з дня його вручення.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF