---
Суспільство

Весняний рекорд фіскальної служби області - надходження до зведеного бюджету сягнули 1 мільярда 692 тисяч гривень

Весняний рекорд фіскальної служби області - надходження до зведеного бюджету сягнули 1 мільярда 692 тисяч гривень
За словами в.о. начальника Головного управління ДФС у Кіровоградській області Тетяни Гавренкової, за січень-квітень 2016 року збір доходів до зведеного бюджету сягнув 1 мільярда 692 тисяч гривень, що на 719 млн.грн. або 74відс. перевищує показники аналогічного періоду минулого року.
Фіскальній службі області вдалось забезпечити суттєвий приріст по всіх податкових платежах. У тому числі до загального фонду державного бюджету зібрано 862,8 млн.грн., що в свою чергу більше ніж у минулому році на 101відс. або 433,8 млн.гривень.

Зокрема, основними бюджетоформуючими податками залишається податок на додану вартість, якого надійшло у 3,5 рази більше ніж торік, в результаті з початку року держбюджет отримав 515 млн.грн. цього податку, у 1,5 рази більше в порівняні з минулим роком надійшло податку на доходи фізичних осіб, що становить 157,4 млн.грн., третє місце по надходженням займає податок на прибуток підприємств, якого надійшло 81,1 млн. гривень.

До місцевих бюджетів регіону протягом січня - квітня 2016 року надійшло 829,2 млн.грн., що перевищує показник аналогічного період минулого року у відсотковому відношенні на 52,4%, а у грошовому еквіваленті – 285,2 млн. гривень.

Збільшення надходжень до місцевих бюджетів стало можливим також і в результаті децентралізації. Якщо у попередніх роках основними джерелами доходів місцевих бюджетів були податок на доходи фізичних осіб, плата за землю та єдиний податок, то, починаючи з 2015 року, до них приєднались акцизний податок з реалізації в роздрібній мережі підакцизних товарів, 10% податку на прибуток, податок на нерухоме майно та транспортний податок.

Так, бюджети місцевих громад найбільше отримали від надходжень податку на доходи фізичних осіб - 453,2 млн.грн, від плати за землю - 148,2 млн.грн., єдиного податку – 108,9 млн.грн., акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання в роздрібній торгівлі підакцизниих товарів – 64,4 млн.гривень.

"ВК" у PDF