Світловодський район
Суспільство

Цьогорічний «Квітневий зорепад» порадував і організаторів, і глядачів, і учасників конкурсу

Цьогорічний «Квітневий зорепад» порадував і організаторів,  і глядачів, і учасників конкурсу
Велике свято дитячої та юнацької творчості відбулося 15 квітня в Світловодському районному будинку культури. Більше трьох годин на його сцені тривало яскраве дійство – дев’ятий щорічний районний конкурс дитячої та юнацької творчості «Квітневий зорепад».
Цьогорічний конкурс повністю виправдав свою назву і став справжнім зорепадом юних талантів – співаків, музикантів, танцюристів, поетів та читців, які з’їхалися для участі в конкурсі з усіх куточків Світловодського району. Для них цей концерт – важлива подія, до якої вони ретельно готувалися разом зі своїми наставниками та керівниками – справжніми ентузіастами своєї справи.

Цьогорічний «Квітневий зорепад» порадував і організаторів,  і глядачів, і учасників конкурсу

Варто відзначити, що вперше участь у цьому творчому конкурсі взяли всі без винятку 12 сільських рад Світловодщини, тож кількість учасників була рекордною – 165 дітей віком від 6 до 17 років. Однак це – не єдина відмінність цьогорічного конкурсу. Як розповіла нам ініціатор проекту – завідуюча сектором молоді та спорту райдержадміністрації Лариса Самойленко, вперше «Квітневий зорепад» прикрасила така велика кількість хореографічних композицій. Зріс, за її переконанням, і рівень виконавської майстерності учасників: «Ми провели перший районний конкурс у 2008 році. За цей час багато дітей буквально виросли на наших очах, причому, суттєво виріс і рівень їх виконавської майстерності, і рівень сценічної культури».

Цьогорічний «Квітневий зорепад» порадував і організаторів,  і глядачів, і учасників конкурсу

Оцінювало виступи дітей солідне журі під головуванням заступника голови райдержадміністрації Володимира Похілова. До його складу також увійшли працівники культури, керівники творчих колективів району, а також організатори конкурсу – керівники структурних підрозділів Світловодської районної державної адміністрації: відділу культури і туризму, сектору молоді та спорту і відділу освіти.

Їм довелося провести непросту роботу, визначаючи кращих з-поміж 56 конкурсних номерів – різних за жанрами, стилями і тематикою. Врешті, порадившись, вони вирішили відзначити кожного з учасників «Квітневого зорепаду» призами і дипломами. Єдиним було і рішення журі щодо володаря Гран-прі конкурсу, наданого Світловодським Свято-Покровським Собором. Його отримали талановиті танцюристи з Миронівки за хореографічну композицію «В нашім серці Україна», яку поставила солістка танцювального колективу Ксенія Адактуєва. Приз за кращі костюми отримав танцювальний гурт з Подорожнього (керівник Лідія Розпасієнко). А приз глядацьких симпатій одноголосно завоювали харизматичні хлопці з Григорівки – вокальне тріо у складі: Арсена Воловик, Михайла Невкритого та Миколи Петрова.

Та не зважаючи на всю радість і щирість дитячих виступів, їх посмішки і милу безпосередність, інколи їх номери вражали недитячою серйозністю і глибиною. Під час деяких виступів ані глядачі, ані члени журі не могли стримати сліз – настільки зворушливими і проникливими вони були. Варто відзначити авторів власних поезій: Ярослава Андрущенка (с.Микільськ), Ілону Воловенко (с.Золотарівка), Анастасію Сокуренко (с.Глинськ), поезії яких чіпляли за душу і змушували серйозно замислитися над тим, що наразі відбувається в країні і світі.

Цьогорічний «Квітневий зорепад» порадував і організаторів,  і глядачів, і учасників конкурсу

Червоною ниткою проходила крізь усю конкурсну програму тема неоголошеної війни і прагнення дітей жити у мирі і радості на рідній землі.
Можливо, політики, врешті, замисляться і прислухаються бодай до дитячих голосів, які благають: «Нам потрібне мирне небо, синє-синє, світле-світле, миру нам сьогодні треба!» і молять: «Боже, Україну бережи!».

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF