Новгородківський район
Суспільство

Пам’ять жива

Пам’ять жива
Живі повинні пам’ятати про тих, хто віддав своє життя за світле наше майбутнє. Саме згадати і вшанувати світлу пам’ять загиблих воїнів-земляків, славних синів Новгородки Олександра Агапова та Василя Новака зібралися 23 квітня біля меморіальних дощок громадськість селища, керівництво району і селища, учнівська молодь, рідні та близькі загиблих.
З ініціативи замкомбата 17 окремої Криворізької танкової бригади Сергія Яковенка, волонтера Інни Донченко-Маляренко та громадської організації „Об’єднання солдатських матерів Криворіжжя” (керівник Надія Король) відвідати могилу та вшанувати пам’ять свого побратима Саші Агапова приїхали бійці батальйону, де він служив.

Пам’ять жива

До присутніх звернувся селищний голова Олександр Сириця. Батькам Саші було вручено нагороди від волонтерського руху та за оборону Маріуполя, де загинув Сашко. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів-земляків, лягли квіти до меморіальних дощок і до могили Олександра Агапова на кладовищі. Всі присутні на заході були запрошені на поминальний обід.

Селищний голова О. А. Сириця щиро дякує всім, хто взяв участь у заході. Особлива подяка: дирекціям, педагогічним та учнівським колективам ПТУ №36 і Новгородківського НВК; працівникам районного будинку культури; директору гранкар’єру Г.В.Болілому та громаді селища.

На згадку про проведений захід військові подарували громаді Новгородки в особі селищного голови О. А. Сириці державний прапор зі своїми підписами, з яким пройшли службу на Сході країни. В даний час він знаходиться в приміщенні селищної ради.

"ВК" у PDF