Знам’янський район
Суспільство

Наші визволителі – ювіляри

Наші визволителі – ювіляри
Час швидкоплинний і невблаганний – з кожним днем серед нас стає все менше ветеранів Другої Світової війни. Тож поспішаймо сказати їм добре слово, підтримати увагою і турботою, подякувати за здобутий такою дорогою ціною мир і привітати зі святами.
Днями відзначив свій 95 річний ювілей Федір Трохимович Мединський, а 90-річний ювілей - Анатолій Іванович Тіпухов. Поважний вік, заслужена шана за їх бойові й трудові здобутки.

Федір Трохимович військову службу в лавах Червоної Армії розпочав у 1940 році матросом у Севастополі. У 1941 році продовжив службу на о.Ханко. Брав участь в обороні Ленінграда. Захищав дорогу життя на Ладозькому озері.

Врятував тисячі людей, а самому вціліти не вдалося. Після тяжкого поранення лікувався у Ленінградському госпіталі. У 1944 році його було комісовано, інвалід Великої Вітчизняної війни ІІ групи.

За мужність і героїзм, виявлені на фронтах Другої світової війни, нагороджений орденами Вітчизняної війни ІІ ст., «За мужність» ІІІ ст., медалями «За оборону Ленінграда», «За перемогу над Німеччиною у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.», «Захиснику Вітчизни», ювілейними. За добросовісну багаторічну працю у післявоєнні роки на станції Знам’янка-Сортувальна Одеської залізниці нагороджений медаллю «Ветеран праці».

Анатолій Іванович сімнадцятирічним юнаком пішов на фронт. У складі 612-го стрілецького полку 5-ї Ударної армії 3-го Білоруського фронту брав участь у боях за визволення сіл і міст Білорусії й Литви. В одному з боїв сержанта – помічника командира взводу було тяжко поранено, і після тривалого лікування його було комісовано з лав Червоної Армії. Інвалід Великої Вітчизняної війни ІІ-ї групи.

Наші визволителі – ювіляри

За героїзм і мужність, виявлені на фронтах Другої Світової війни, А.І.Тіпухова нагороджено орденами Вітчизняної війни ІІ ступеня, «За мужність» ІІІ ступеня, медалями «За перемогу над Німеччиною у ВВв 1941-1945 рр.», «За взяття Кенігсберга», «Захиснику Вітчизни», медаллю Жукова, ювілейними. До фронтових нагород додалася й трудова – медаль «Ветеран праці». Анатолій Іванович після війни працював на Північно-Кавказькій залізниці, а з 1955 року – в КМС-63 Одеської залізниці.

Міський голова Сергій Іванович Філіпенко завітав до ювілярів разом з головою Знам'янської міської громадської організації ветеранів Бабійчук Ганною Олексіївною з вітаннями та побажаннями міцного здоров'я, родинного затишку і тепла, добра і оптимізму на довгі роки.

"Нехай Господь Бог дає Вам силу, міцне здоров'я, енергію, любов рідних та близьких. Нехай завжди панують мир і злагода. Світлих, радісних і щасливих років на довгі літа"- побажав С.І.Філіпенко та вручив вітальні листівки, квіти та пам'ятні подарунки ювілярам.

"ВК" у PDF