Новгородківський район
Суспільство

Я дякую долі за мудрих наставників

Я дякую долі за мудрих наставників
Хто з молодих спеціалістів не мріє про те, щоб їх підтримали, підказали, допомогли здолати перші сходинки професійних буднів?! Напевно таких немає, бо кожен хто вперше переступає поріг навчального закладу не як учень, а як вчитель, то з острахом озирається на досвідчених колег, і намагається перейняти в них всі секрети педагогічної майстерності.
Так несміливо і я переступила поріг БДЮТу, прийшовши сюди працювати культорганізатором. Тут мене зустріли добрі і щирі педагоги, без яких я вже не уявляю свого життя, та головне, що всі в будь-яку хвилину готові допомогти і підтримати.

Мені дуже пощастило в складі делегації району брати участь у ювілейному 45 обласному зльоті молодих вчителів Кіровоградщини, присвяченому 25-й річниці незалежності України. Програма зльоту була цікавою і насиченою. Розпочався зліт зустріччю на «високому» рівні з головою обласної державної адміністрації Кузьменком С. А., заступником голови обласної ради Степурою І. С., начальником управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації Таборанським В. П., головою обласного комітету профспілки освіти і науки України Скалько С.Л.

Виявили бажання поспілкуватися з молоддю і керівники районних відділів освіти та райкомів профспілки, видатні педагоги, вчителі – новатори, переможці обласного конкурсу «Учитель року», лауреати обласної педагогічної премії імені В. О. Сухомлинського, працівники ІППО, управління освіти, наукові працівники педагогічного університету та педколеджу, ветерани педагогічної праці.

Кращі молоді вчителі Кіровоградщини були відзначені Грамотами і Подяками управління освіти, обласного комітету профспілки, федерації профспілок області. Я, як і ще 5 моїх молодих колег, нагороджена Дипломом лауреата обласної профспілкової премії імені І.Г. Ткаченка, за активну інноваційну та пошуково – дослідницьку роботу, виявлення здібностей до педагогічного експерименту. Я вважаю це великим авансом, але намагатимусь своєю працею довести, що я достойна носити це високе звання.

Незабутнє враження на нас справив найкращий в України навчальний заклад для обдарованих дітей, базовий заклад МАНУМ Кіровоградський навчально-виховний комплекс (гімназія-інтернат-школа мистецтв).

А далі найцікавіше: вже ввечері нас гостинно зустріло місто-герой Одеса! Красиве місто на березі Чорного моря, цікава, насичена програма просто вражали. Тут і творча зустріч молодих вчителів Кіровоградської та Одеської областей, яка відбулася Одеському будинку вчених – в найкрасивішому палаці графа Михайла Толстого, який до речі, збудував величний Одеський оперний театр. А далі захоплююча екскурсія Південною Пальмірою, відвідування вистави «Мадам Батерфляй» і звичайно ж обласнийконкурспедагогічної майстерності молодих вчителів «МІС ТА МІСТЕР ОСВІТЯНИ».

Як переможцю районного конкурсу мені випала честь представляти молодих педагогів Новгородківщини на обласному конкурсі. Всі учасники виступили достойно. Місця, я вважаю, розподілили чесно, справедливо. Я виборолаДиплом учасника 45-го обласного зльоту молодих вчителів Кіровоградщини, за активну участь та перемогу в конкурсі «Міс освітянка - 2016» в номінації «Міс Вишуканість» та цінний подарунок.

На зльоті молодих учителів, особисто я познайомилася з чудовими молодими педагогами, які також брали участь у конкурсі. Всі вони дуже привітні, відкриті. Ми всі дуже здружилися, і спілкуємося до сих пір.

За допомогу в підготовці до конкурсу я хочу подякувати своєму шкільному вчителю Ковалику Валентину Олександровичу, який допомагав у створенні відео презентацій, а також Олені Володимирівні Кравченко та Юлії Сергіївні Бурлаці (вона хоч і проживає зараз за кордоном, та через інтернет мережу допомагала мені готуватися до творчого конкурсу).

Велике спасибі організаторам 45 зльоту молодих вчителів – управлінню освіти, науки, молоді та спорту, обласному інституту післядипломної педагогічної освіти, а особливо обласному комітету профспілки працівників освіти і науки України та берегині всіх зльотів Світлані Леонідівні Скалько. За можливість бути делегатами зльоту я і моя колега вчитель Новгородківського НВК імені П. Ф. Козуля Тимченко І. А. вдячні начальнику відділу освіти райдержадміністрації Остапчук Л. М. та голові районного комітету профспілки працівників освіти Квітці Н. І.

Я щаслива і горда, що в моєму житті є такі чудові педагоги та просто гарні люди, які завжди мене підтримають і допоможуть. Я хочу побажати всім вчителям гарних учнів, творчих злетів, натхнення і здоров’я. А всім молодим педагогам – таких же мудрих, талановитих наставників, як у мене.

"ВК" у PDF