Новгородківський район
Суспільство

Вічний спомин і гіркий біль

Вічний спомин і гіркий біль
Щоб вшанувати тих, хто трагічно загинув в аварії на Чорнобильській АЕС у селищі Новгородка біля пам’ятного знака ліквідаторам аварії на ЧАЕС відбувся мітинг з нагоди відзначення 30-ї річниці Чорнобильської трагедії. Пам’ятний захід проходив за участю ліквідаторів, керівництва району та селища, представників підприємств та організацій, громадськості та учнівської молоді.
До присутніх звернувся голова районної державної адміністрації Андрій Кочерга, який зазначив, що чорнобильці йшли рятувати свій народ від страшної радіації за покликом серця, не думаючи про нагороди, відзнаки. Але всі ми, наші нащадки повинні пам’ятати, якою ціною дісталася перемога над техногенною стихією, шанувати скромних героїв, які живуть і працюють поруч. В кінці заходу вже традиційно вічну пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання, а до підніжжя пам’ятника лягли квіти.

Вічний спомин і гіркий біль

Цього ж дня в районному будинку культури відбувся тематичний захід з нагоди 30-річниці на ЧАЕС. Зі сцени до присутніх звернулись представники місцевої влади: перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Краснюк та голова районної ради Олександр Горбенко. Вони побажали усім мешканцям району, зокрема всім, чия доля так чи інакше пов’язана з аварією на Чорнобильській АЕС, мирного неба, здоров’я, благополуччя та оптимізму.

Вічний спомин і гіркий біль

Протягом заходу звучалисумні мелодії пісень про Чорнобильську трагедію у виконанні хорового колективу «Ветеран», Антоніни Зінченко, Оксани Гопак та Лілії Зерніцької. Справжнє театральне дійство показали глядачам учасники народного аматорського театру малих форм «Камертон» зі своєю постановкою «Чорнобиль не має минулого часу».

Вічний спомин і гіркий біль

Щоб увіковічнити пам'ять відважних героїв-ліквідаторів та з метою виявлення та стимулювання творчо обдарованої учнівської молоді районною газетою «Новгородківські вісті» спільно з відділом освіти РДА було проведено районний конкурс учнівських творчих робіт на тему: «Герої Чорнобиля поруч». З цієї нагоди на захід завітали: редактор районної газети Ольга Лісова та представник спонсора конкурсу Вікторія Сліпченко. Вони привітали всіх учасників конкурсу та вручили кожному з них подарунки. За результатами конкурсу І місце виборола Віолетта Матвєєва – Новоандріївський НВК; ІІ місце у Юлії Долгерт – Верблюзький НВК; ІІІ місце розділили Максим Мелешко – Новгородківський НВК №3 та Наталія Денісова – Новгородківський НВК.

Вічний спомин і гіркий біль

Кошти на грошові заохочення та солодкі призи для всіх учасників конкурсу виділив депутат обласної ради, генеральний директор приватного підприємства «МЮННТ» Микола Дмитрович Монашок.

Вічний спомин і гіркий біль

Проходять роки, невблаганний час відрахував уже тридцять весен з тієї страшної миті, коли в свідомість більшості людей увійло страшне словосполучення – Чорнобильська катастрофа, але ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, чути її дзвони.

"ВК" у PDF