Світловодський район
Суспільство

Ведикдень у дитячому садочку

Ведикдень у дитячому садочку
Настає весна, а разом з нею в наш дім приходить найсвітліше і улюблене свято - Пасха Христова, або Великдень. В цей день всі віруючі люди святкують Воскресіння Ісуса Христа. Звідусіль долинає дзвін, який прославляє Спасителя.
Пасха Христова — найсвітліше, найрадісніше день, коли усі християни святкують воскресіння Ісуса Христа! У церквах дзвонять дзвони, в будинках запах здобних пасок і сирних пасок, а на вулиці весело гасає дітвора з різнокольоровими фарбованими яєчками! Пасха - це початок чогось нового і чистого. усвідомлення того, що відбулося колись на планеті велике диво. Пасха для дітей - це перш за все, знайомство з історією. І вихователі нашого дошкільного закладу, вчать всіх традицій святкування "Великодня".

Ведикдень у дитячому садочку

Під час Великодніх свят в Григорівському дошкільному закладі "Ромашка" діти продовжували знайомитися з традиціями та обрядами українського народу. Цілий тиждень вихователі Нечай Людмила Анатоліївна та Чернявська Світлана Сергіївна разом з дітьми знайомилися з цим чудовим святом, разом розглядали ілюстрації, писанки, переглядали відеофрагменти. Вихователі виховувати любов до свого народу, повагу до його традицій, минулого і сучасного, розвивали інтерес до народознавства, до символів і атрибутів писанки, крашанки та їх різновиду. Закріплювали уявлення, знання дітей про давнє, величне християнське свято Великдень і народні традиції його святкування. Діти навчилися ліпити, оздоблювати крашанки кольоровим папером, малювати та розписувати писанки.

Ведикдень у дитячому садочку

Жовті, червоні, жовтогарячі кружальця, багатокутні зірки на писанці — зображення Сонця. Хвилі означають воду. Ще зображують листя — дубове або вишневе. Малюють півників, козликів, пташок, рибок, метеликів, бджілок. Готові вироби діти разом з вихователем розвісили на гілочках штучного деревця, яке теж разом виготовили напередодні свята.

Ведикдень у дитячому садочку

Протягом тижня, діти отримували величезне задоволення, що вони можуть теж приймати участь і вносити свою краплинку турботи та краси в святкуванні "Великодня".

"ВК" у PDF