Світловодський район
Суспільство

Виїзне засідання восьмої сесії Світловодської районної ради

Виїзне засідання восьмої сесії Світловодської районної ради
Восьма сесія Світловодської районної ради сьомого скликання проходила на території Великоскельовської громади.
Віктор Панасович Бурлака – директор Управління каналу «Дніпро-Інгулець» провів цікаву екскурсію на території даного підприємства.

Виїзне засідання восьмої сесії Світловодської районної ради

Великоскельовська середня школи гостинно «хлібом-сіллю» зустріла депутатів, на чолі з головою райради Романом Домбровським, та голів сільрад.

Після цього голова Великоскельовської сільради запросив всіх у будинок культури, де гостей вже чекали працівники культури, які разом зі школярами приготували невеличкий концерт.

Могильний Сергій Оникійович привітав депутатів і запрошених і подякував за те, що йому довірили на території своєї громади провести такий важливий захід. Окрему подяку від голови сільради отримали люди, які завжди допомагають громаді в такий нелегкий час. Це: Бурлака Віктор Панасович, Медяник Олег Григорович, Черкавський Сергій Григорович та інші.

На порядок денний восьмої сесії було внесено 22 питання:

Про звіт про виконання районного бюджету за I квартал 2016 року.
Про інформацію Знам’янської місцевої прокуратури про стан законності, боротьби із злочинністю на території Світловодського району та м. Світловодськ за 2015 рік та I квартал 2016 року.
Про звіт про використання коштів Світловодською ЦРЛ за I квартал 2016 року.
Про внесення змін до програми економічного і соціального розвитку Світловодського району на 2016 рік, затвердженої рішенням районної ради №22 від 22 грудня 2015 року.
Про затвердження програми енергоефективності Світловодського району на 2016-2020 роки.
Про затвердження районної комплексної програми протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку на 2016-2020 роки.
Про затвердження районної програми інформатизації бібліотек Світловодського району на 2016-2018 роки.
Про внесення доповнення до районної програми цивільного захисту Світловодського району Кіровоградської області на 2016-2020 роки.
Про программу загальнорайонних заходів, що фінансуються Світловодською районною радою на 2010-2020 роки.
Про підготовку та проведення відпочинку дітей та підлітків влітку 2016 року.
Про Захарівський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа I-III ступенів – дошкільний навчальний заклад».
Про прийняття у власність територіальних громад сіл району приміщення Микільської медичної амбулаторії загальної практики сімейної медицини.
Про внесення змін до рішення районної ради від 22 грудня 2015 року №22 «Про районний бюджет на 2016 рік».
Про благоустрій населених пунктів району.
Про реформування газети «Вісті Світловодщини».
Про затвердження порядку розгляду електронної петиції, адресованої Світловодській районній раді.
Про Почесну відзнаку Кіровоградської області «Честь і слава Кіровоградщини», Відзнаку Кіровоградської області «За заслуги» II ступеня.
Про створення освітнього округу Світловодського району.
Про списання майна спільної власності територіальних громад сіл району.
Про звернення до Верховної Ради України.
Про звернення до Голови Верховної Ради України А.В. Парубія, щодо освітньої і медичної субвенції із державного місцевим бюджетам та видатки на підготовку робітничих кадрів.
Про занесення до Книги Пошани Світловодського району.

З доповідями перед депутатами виступили: Домбровський Р.В. - голова Світловодської райради, Рубан В.В. - перший заступник керівника Знам’янської місцевої прокуратури, Гулий А.А. - начальник Світловодського відділення поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській обл.. Котенко Ю.М. – головний лікар Світловодської ЦРЛ, начальники управлінь та відділів Світловодської районної державної адміністрації.

Проблемним виявилось питання створення освітнього округу Світловодського району. Депутати Олег Медяник, Анатолій Мирошник. Ігор Шевченко категорично проти об’єднання шкіл. Після довгого обговорення, рішення прийняли, уточнивши при цьому деякі важливі моменти.

Депутати вирішили і надалі проводити виїзні сесії, щоб бачити, як живуть і що цікавого є в кожній сільській громаді Світловодського району.

"ВК" у PDF