Олександрівський район
Суспільство

І сум, і біль…

І сум, і біль…
26 квітня весь світ схиляє голову в пам’ять жертвам Чорнобильської катастрофи. Чорною та гіркою увійшла ця дата в історію людства. Ось вже 30 років ця невигойна рана ятрить українську землю.
Чорнобильський смерч забрав життя багатьох людей та і нині завдає шкоди здоров’ю мільйонів українців.

До цієї трагічної дати працівниками відділу обслуговування районної бібліотеки для дорослих для учнів середньої школи №1 була проведена година пам’яті «Полин-сльозою омивається душа». Провідний бібліотекар відділу обслуговування Валентина Бондар нагадала присутнім хроніку подій трагічної квітневої ночі 1986 року, згадала імена героїв, які ціною свого життя рятували світ від наслідків аварії. Особливо присутніх зацікавила презентація «Поріс чорнобилем Чорнобиль», де демонструвалися відеоролики про Чорнобильську зону відчуження, кадри з аварії на ЧАЕС, музичні кліпи, присвячені цій страшній події. Бібліотекар читального залу Тамара Вовченко розповіла про наслідки аварії, про те, як гостинно прийняла Олександрівщина мешканців із забруднених територій. Вчитель ЗОШ№1 Наталя Коник наголосила, що 26 квітня є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму всіх людей, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Їх подвиг назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

Учасники заходу мали змогу ознайомитися з матеріалами виставки-попередження «Біль і крик душі – Чорнобиль». Ця виставка є даниною пам’яті всім, хто не дожив до наших днів, а також ліквідаторам, які зараз з нами. Вона – пересторога для прийдешніх поколінь.

Ми повинні радіти життю і не забувати за всіх рятівників, які відвели від нас страшну катастрофу. Нехай пам’ять про них буде вічна, як вічним є щорічне полум’я чорнобильських свічок. Не допустимо більше нових Чорнобилів, не завдамо рідній землі мук і страждань!

"ВК" у PDF