---
Суспільство

Розпочав роботу ІІ Кіровоградський книжковий фестиваль-виставка "Весняний книговир"

Розпочав роботу ІІ Кіровоградський книжковий фестиваль-виставка "Весняний книговир"
Сьогодні урочисто відкрито ІІ Кіровоградський книжковий фестиваль-виставку "Весняний книговир", заходи якого відбуватимуться в обласному центрі протягом трьох днів. Фестиваль-виставка для поціновувачів книг проводиться під патронатом голови обласної державної адміністрації з нагоди Всесвітнього дня книги та авторського права.
"Весняний книговир" вперше було організовано минулого року в формі книжкової вистаки-ярмарку, однак участь у ньому взяли не лише видавці та книгарні, а й бібліотеки та творчі спілки. Захід мав чималий успіх серед книголюбів, тому цього року проводиться вже не просто виставка-ярмарок, а повноцінний книжковий фестиваль, який об'єднує видавців і книгарів не лише з Кіровоградщини, а й з Києва та Львова, поетів, письменників, бібліотекарів та багато небайдужих творчих людей і волонтерів.

Розпочав роботу ІІ Кіровоградський книжковий фестиваль-виставка "Весняний книговир"

Цьогорічний фестиваль наповнений різноманітними цікавими заходами: презентаціями нових книг з виступами та автограф-сесіями авторів ("L" О.Жовни, "Малороска" Н.Фесенко", "Містерія" О.Комісарової, "Совина родина" І.Ткаченко, розмальовки "Вулицями нашого міста") кінопоказом, неоконференцією, літературно-мистецькою екскурсією, тренінгами, конкурсами, літературними вікторинами, благодійними акціями. Варто зазначити, що креативні заходи для книгоманів у рамках фестивалю відбуватимуться впродовж вихідних у різних закладах обласного центру (кінотеатрі "Портал", галереї "Єлисаветград", бібліотеках, кав’ярнях).

Розпочав роботу ІІ Кіровоградський книжковий фестиваль-виставка "Весняний книговир"

Вітаючи кіровоградців та гостей міста, які завітали на відкриття "Весняного книговиру", перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко зазначив:

- Приємно, що сьогодні відбудеться презентація книг, виданих у рамках обласної програми книговидання та книгорозповсюдження, на яку було виділено чверть мільйона гривень. Це приклад підтримки авторів та видавців української книги.

Ініціатор проведення "Весняного книговиру", голова громадської організації "Спілка підприємців Кіровоградської області" і директор видавництва "Імекс-ЛТД" Тамара Самиляк у своєму виступі наголосила:

- Сьогодні українській друкованій книзі нелегко, оскільки вона веде нерівну боротьбу з електронною. Останнім часом в державі видавалося менше однієї книги на людину в рік. Ми раді, що змогли привернути увагу до книг і до місцевих видавців.

Ми дуже горді, що бачимо сьогодні тут так багато зацікавлених людей і, що маємо можливість показати вам свою роботу.
Під час урочистостей перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко та секретар Кіровоградської міської ради Сергій Бойко вручили учасникам «Весняного книговиру» почесні відзнаки-дипломи.

Розпочав роботу ІІ Кіровоградський книжковий фестиваль-виставка "Весняний книговир"

Після офіційної церемонії відкриття Сергій Коваленко оглянув усі стенди і розкладки книжкової продукції, поспілкувався з видавцями та учасниками презентацій, придбав книги, які його зацікавили. Усім учасникам фестивалю посадовець побажав приємного спілкування і хороших вражень.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF