Знам’янський район
Суспільство

Соціальна підтримка учасників антитерористичної операції

Соціальна підтримка учасників антитерористичної операції
Сьогодні одним із найважливіших завдань для працівників Знам’янського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді є надання допомоги учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей.
Відповідно до Указу Президента України від 18 березня 2015 року № 150/2015 «Про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції», доручення голови облдержадміністрації від 17 березня 2015 року та з метою належного вирішення нагальних питань соціального захисту і реабілітації учасників антитерористичної операції, спеціалістами Знам’янського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді забезпечується відвідування демобілізованих учасників АТО та їх сімей за місцем проживання з метою вивчення наявних потреб даної категорії сімей.

Повернення солдата з АТО – це не тільки щастя, але й стрес для його родини, тому допомогу повинні отримувати не тільки військовослужбовці, але і їх родичі.

Для фахівців Центру чужої біди не буває, тому вони завжди першими приходять на допомогу людям, які дуже сподіваються та чекають цієї допомоги. На сьогодні завдяки діяльності спеціалістів центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 83 сім’ї учасників АТО отримали соціальні послуги інформаційного характеру, складено соціальні паспорти потреб.

З метою забезпечення належного вирішення питань соціального захисту і реабілітації осіб даної категорії інформація про виявлені в ході проведеної роботи потреби демобілізованих учасників антитерористичної операції направляється до відповідних структурних підрозділів міського виконавчого комітету, установ та організацій міста.

Вирішуються питання забезпечення соціальних гарантій військовослужбовцям, вжиття заходів щодо оформлення в найкоротші строки допомоги по безробіттю демобілізованим із військової служби, надання таким особам послуг із працевлаштування, професійної підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації;оформлення пільг, одноразової грошової допомоги пораненим та сім’ям загиблих, надаються консультації щодо оформлення земельних ділянок та постановки на квартирний облік, санаторно-курортного оздоровлення та сімейного відпочинку; психологічного консультування щодо профілактики насильства, агресії, розлучень у сім’ях бійців, які повертаються з районів проведення АТО, і т.п.

Для отримання комплексу соціальних послуг вертайтесь за адресою: вул. М. Грушевського, 17, каб.55. Детальну інформацію можна дізнатися за телефоном 2-07-06.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF