Світловодський район
Суспільство

Другий тур Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія»

Другий тур Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія»
1 квітня 2016 року в міській дитячій бібліотеці відбувся 2 тур Всеукраїнського конкурсу дитячого читання "Книгоманія".
Другий тур Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія»
Участь в конкурсі приймали найкращі читачі шкіл міста, а зокрема: ЗОШ № 1, 2, 4, 5, 7, 10, читачі філії №8 та міської дитячої бібліотеки.

Другий тур Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія»

Відповіді конкурсантів оцінювало компетентне жури, в яке входили відомі та поважні в мсті люди: Лаврик Лідія Андріївна — голова літературного об’єднання "Літо", відома в місті народна майстриня — Дворцова Любов Юріївна, депутат міської ради та багаторічний спонсор міської дитячої бібліотеки Надія Олексіївна Мальцева. Вболівали за конкурсантів шкільні бібліотекарі, батьки.

Проводила та готувала конкурс бібліотекар міської дитячої бібліотеки Зінаїда Федорівна Киба.

Запитання конкурсу були різного жанру та тематики: з українського фольклору "З бабусиної скриньки", за малюнком діти впізнавали назву твору. Цікаво пройшов конкурс "Бюро літературних знахідок" — де діти називали твори,дякуючи загубленим речам казкових героїв.

З великим задоволенням діти розглядали фото відомих письменників, та називали прізвища, імена та по батькові. За підказками та асоціаціями учасники конкурсу називали предмет. Дуже швидко учасники добирали пару казковим героям.

Важкувато пройшов конкурс "Знайди в запропонованому тексті, назви літературних творів", цей конкурс підтвердив висновок бібліотекарів про те, що читачі не завжди запам’ятовують прізвища письменників та назви прочитаних творів.

З посмішками на вустах учасники відповідали на запитання конкурсу "Міркуємо посміхаючись", задоволення отримали і учасники, і присутні.

У конкурсі приймали участь кращі читачі 6-7 класів шкіл міста.

Серед кращих було тяжко вибрати найкращих,але правильні відповіді учасників допомогли це зробити.

Переможцями стали:

серед 6 класів:
1 місце — Вітряченко Анна, школа №5,
2 місце — Каркачова Анастасія, школа №4,
3 місце — Геращенко Олег, школа №2.

серед 7 класів:
1 місце — Закревська Анна, школа №5,
2 місце — Турчин Софія, школа №7,
3 місце — Гливук Віталій, МДБ.

Переможці підтвердили справедливість вислову "Хто багато читає, той багато знає", а кожен з учасників зміг оцінити рівень своєї начитаності.

Переможці конкурсу отримали грамоти, подарунки, книги та оплески присутніх.



Вітряченко Анна та Закревська Анна, будуть відстоювати честь нашого міста в третьому турі конкурсу дитячого читання "Книгоманія",який відбудеться в місті Кіровограді 21 квітня 2016 року.

Побажаємо нашим учасникам успішно подолати всі випробування та виграти поїздку до місто Львова, для участі в книжковому Форумі видавців.

"ВК" у PDF