---
Суспільство

Служба автодоріг отримала фінансування

Служба автодоріг отримала фінансування
Укравтодор довів план фінансування Службі автомобільних доріг у Кіровоградській області на поточний 2016 рік. Так на експлуатаційне утримання доріг передбачено 82,5 мільйонів гривень
Ці кошти будуть спрямовані на ліквідацію деформацій покриття, зимове утримання, нанесення розмітки, прибирання узбіч, вирубку порослі, ліквідацію несанкціонованих сміттєзвалищ, оновлення дорожніх знаків, а також встановлення нових. Крім того, окремо передбачене фінансування на поточний середній ремонт.

225,6 млн. грн. підуть на ремонт найбільш ушкоджених ділянок державних доріг, та 43,2 мільйони на ремонт шляхопроводу довжиною 59 погонних метрів.

Минулого року фінансування було значно меншим, так як і обсяг виконаних робіт. Перш за все, гроші направлялися на аварійну ліквідацію ямковості. Загальна сума витрат склала 106,9 мільйонів, що становить всього 27% від потреби.

Бюджетний паспорт вже затвердили, тому є чітке розуміння на яку суму можна 100%-во розраховувати. Вже розпочалася термінова перепідготовка кошторисної документації об’єктів, що вже тривалий час чекали на фінансування, під сьогоднішні ціни матеріалів. Цьогоріч нарешті будуть виконані ремонтні роботи на автодорогах, що получають нашу область з промисловими регіонами України – М-04 Знамянка-Луганськ-Ізварине та М-12 Стрий-Тернопіль-Кіровогрд-Знам’янка.

"ВК" у PDF