---
Суспільство

Або податки, або в’язниця

Або податки, або в’язниця
У січні поточного року за матеріалами оперативних співробітників податкової міліції Кіровоградської області до ЄРДР внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 212 КК України за фактом ухилення від сплати податків фермерським господарством, яке зареєстровано платником ПДВ та відповідно до ст. 209 Податкового кодексу України перебуває на спеціальному режимі оподаткування.
Встановлено, що директор фермерського господарства ухилився від сплати до бюджету значної суми податку на додану вартість, шляхом реалізації насіння соняшника, яке за документами видавав, як власно вирощене. Фактично ж виробником даної продукції господарство не являлося. В ході розслідування даного кримінального провадження Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Кіровоградській області вину керівника фермерського господарства доведено, він визнав свою провину та повністю відшкодував завдані державі збитки у сумі 708,6 тис.грн. та 173,9 тис.грн. штрафних санкцій.

У зв’язку з повним відшкодування збитків кримінальне провадження направлено до суду з клопотанням про звільнення зазначеної особи від кримінальної відповідальності за ч.4 ст.212 КК України.

"ВК" у PDF