Світловодський район
Суспільство

У Власівському БК обговорили об'єднання територіальних громад

У Власівському БК обговорили об'єднання територіальних громад
13 квітня у Власівському Будинку культури зібралися кілька депутатів селищної ради, голова селищної ради та кілька громадських активістів, які обговорили питання добровільного об'єднання територіальних громад.
Присутні на зустрічі обговорили ряд варіантів об'єднання громад. Зокрема об'єднання зі Світловодськом, об'єднання з низкою сіл Світловодського району та створення окремої адміністративної територіальної одиниці - Власівської громади.

Стурбованість викликали питання фінансування школи, лікувального закладу, дитячого садка та Будинку культури в результаті того чи іншого об'єднання. Крім того, присутні зійшлися на думці про те, що об'єднання зі Світловодськом не обіцяє нічого хорошого - фінансове становище селища виявиться в куди гіршому стані, ніж зараз.

Учасники заходу активно обговорювали тонкощі і нюанси того чи іншого вибору при об'єднанні громад, підводні камені в законодавстві і наслідки, які можуть мати місце в разі, якщо прийняття рішення затягнеться.

Врешті, було прийнято рішення винести ряд пропозицій на обговорення 22 квітня, в день, коли відбудеться чергова сесія селищної ради.

"ВК" у PDF