Знам’янський район
Суспільство

Екскурсія до пожежно-рятувальної частини

Екскурсія до пожежно-рятувальної частини
Військові, поліцейські, льотчики, рятувальники... Професії овіяні романтизмом мужності і героїзму. Як хочеться до них доторкнутися, побачити з середини. Напевне саме тому у школярів Знам’янщини викликають цікавість екскурсії до Знам’янського МРВ Управління ДСНС України у Кіровоградській області.
12 квітня в гості до пожежно-рятувальної служби завітали учні загальноосвітньої школи №3 I-III ступенів 3-В та 3-Г класів разом зі своїми вчителями і класними керівниками (Хандусенком А.Г., Самборським О.Б., Морозовою Т.Л., Жиковою Н.О.) Учнів та вчителів привітно зустріли рятувальники. інспектор ДПРЧ-18 Управління ДСНС України у Кіровоградській області Ю.Шмалько та старший пожежний-рятувальник ДПРЧ-18 Д.Карманний.

Екскурсія до пожежно-рятувальної частини

Як правилом, екскурсії починаються з розповіді про стан в м.Знам’янка, як з пожежами так і з іншими надзвичайними ситуаціями. Ось і цього разу інспектор ДПРЧ-18 Управління ДСНС України у Кіровоградській області Ю.Шмалько розповів дітлахам про основні причини пожеж і надав конкретні приклади, коли до вогняної трагедії призвели дитячі пустощі або необережне поводження з вогнем.

Потім школярі потрапили у саме серце пожежно-рятувальної частини -диспетчерський пункт. Телефони, радіостанції, карта міста, комп'ютер -- все викликало велику зацікавленість. Та саме цікаве очікувало учнів попереду.

Пожежні автомобілі. Великі, викрашені в червоний колір, з синіми маячками на даху. А для чого зверху драбина? А скільки літрів води в цистерні? Що то за рукав та для чого треба той вентиль?

Екскурсія до пожежно-рятувальної частини

Питань море -- діти знайомляться з пожежно-технічним озброєнням автомобілів і спецодягом пожежних-рятувальників. Ось би ще і в середину автомобіля потрапити... Будь ласка, навіть каску можна вдягти. Учням розповіли про можливості пожежно-рятувальної техніки, що знаходиться на озброєнні підрозділу. Старший пожежний-рятувальник ДПРЧ-18 Д.Карманний розповів учням про функціональне призначення машини та особливості її застосування при ліквідації пожежі, аварії, наслідків стихійного лиха.

"ВК" у PDF