Світловодський район
Суспільство

Працівники оновленого підприємства «Світловодський маслосирзавод» приступлять до роботи обізнаними

Працівники оновленого підприємства «Світловодський маслосирзавод» приступлять до роботи обізнаними
7 квітня 2016 року на ТОВ «Світловодський маслосирзавод» відбулася консультативна нарада з питань охорони праці та трудового законодавства.
Підприємство створене в січні поточного року і розпочало відновлення виробництва на обладнанні і площах колишнього ПАТ «Світловодський маслосиркомбінат», яке майже два роки не перебувало в експлуатації. У планах нового керівництва – щоб завод працював і нарощував обсяги виробництва. Тож представник власника підприємства Леонід Керекеша, головний інженер Максим Волобуєв, інженер з охорони праці Олександр Павленко, інші працівники отримали актуальну та ефективну для роботи інформацію.

Перед присутніми виступили головні державні інспектори Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолій Шумейко, Володимир Євтушенко, Людмила Філоненко, заступник начальника – головний страховий експерт з охорони праці відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Олександрійському районі Сергій Якименко, представники об’єднаного управлінняПенсійного фонду та управління соціального захисту населення міської ради.

Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв‘язку Анатолій Шумейко зупинився на питаннях організації робіт по введенню в експлуатацію вантажопідіймальних кранів, посудин що працюють під тиском, котлів, трубопроводів, ліфтів та інших об’єктів. Надав інформацію про порядок організації проведення інструктажів з питань охорони праці, та допуск працівників до самостійної роботи у відповідності з Порядком проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці. Пояснив порядок проведення періодичних та позачергових технічних оглядів, експертних обстежень, отримання дозволів на експлуатацію машин і механізмів підвищеної небезпеки, ведення технічної документації.

Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Людмила Філоненко ознайомила присутніх із змінами у трудовому законодавстві та набранням чинності наказу Міністерства соціальної політики України від 02.02.2016 року № 67, яким затверджено форму постанови про накладення штрафів посадовими особами Держпраці.

Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Володимир Євтушенко надав інформацію про стан електротравматизму, приділив увагу вимогам охорони праці під час виконання робіт із застосуванням ручного електрифікованого інструменту.

Сергій Якименко зупинився на наслідках стресу на робочому місці, стані виробничого травматизму в регіоні та причинах нещасних випадків. Проінформував присутніх про виплати і соціальні послуги які надаються Фондом соціального страхування потерпілим на виробництві та членам їх сімей.

Учасників заходу також було ознайомлено з необхідністю легального працевлаштування та дотримання законодавства України про оплату праці. В ході зустрічі розповсюджено інформаційні буклети на тему легального працевлаштування, наголошено на посиленні відповідальності роботодавців за порушення у сфері трудових відносин, проінформовано про надання всіх видів державних соціальних допомог, пільг та субсидій, колективно - договірного врегулювання, а також з приводу взяття на облік та соціального забезпечення внутрішньо переміщених осіб.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF