---
Суспільство

Місцеві громади Кіровоградщини отримали майже 2 млн. грн. акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів

Місцеві громади Кіровоградщини отримали майже 2 млн. грн. акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів
Протягом січня-лютого 2016 року до місцевих бюджетів нашого краю надійшло 1 млн. 820 тис. грн акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів, що складає 113,8 % від доведеного завдання.
Зокрема, фахівцям фіскальної служби області протягом лютого поточного року вдалося мобілізувати до бюджету майже один мільйон гривень плати за ліцензії.

Загалом, протягом перших двох місяців 2016 року Головним управлінням ДФС у Кіровоградській області видано 531 ліцензію на право роздрібної торгівлі підакцизними товарами, у тому числі на роздрібний продаж алкогольних напоїв – 272 ліцензії (в т.ч. пиво - 3), на тютюнові вироби – 259.

Нагадаємо, що акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів (пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, нафтопродукти та інше паливо) запроваджено з 1 січня 2015 року Законом України від 28 грудня 2014 року №71-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», водночас цим законом скасовано збір на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства.

"ВК" у PDF