---
Суспільство

Дорожники підбили перші підсумки роботи в поточному році

Дорожники підбили перші підсумки роботи в поточному році
Перший квартал нового 2016 року виявився досить інтенсивним для кіровоградських дорожників. Особливо «полоскотала» погода у січні, коли снігопади частково паралізували рух практично по всій країні, тоді ж і Кіровоградщині дісталося чи не найбільше.
Було важко, та з завданням впоралися, але й без снігу роботи було вдосталь.

Як тільки сніг зійшов з доріг, взялися за аварійну ліквідацію ямковості. Перш за все, ремонтували на державних дорогах, там де найбільш уражені ділянки дорожнього покриття, але не забували і про місцеву мережу. Загалом же з початку року вже полагодили 29 950 м² доріг, левову частку з яких ремонтували гарячим асфальтобетоном. Методом просочення виконали роботи на 710 м² та 5 180 квадратних метрів відремонтували щебеневими сумішами.

У детальному розрізі маємо наступну картину. На державних дорогах з індексами «М», «Н» та «Р» ямковість зменшили на 23 297 м². На територіальних дорогах теж поменшало деформацій на 2 243 м², а на місцевих – на 4 410 м².

Всі роботи виконувалися підрядними організаціями ДП «Кіровоградський облавтодор» на замовлення Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області. Асфальтом забезпечували власні АБЗ, якого загалом за цей час випустили 2 910 тон.

Окрім аварійного ямкового ремонту дорожники проводили й інші роботи з експлуатаційного утримання – рубали поросль, готували дорожні знаки для реставрації і відповідно поновлювали їх, а десь встановлювали нові. Та попри великий обсяг робіт, у колективах підрядних організацій утворилася соціальна напруга – виходячи з фактичного фінансування, ще не всі виконані роботи прийняті, а відповідно й не оплачені, тому з’явилася невелика заборгованість по виплаті заробітної плати. Втім, це питання тимчасове, і, як впевнений начальник Служби автодоріг в Кіровоградській області Сергій Поліщук, вже найближчим часом вирішиться. Тож планові роботи по ремонту та експлуатації доріг Кіровоградщини тривають.

З приходом весни активізувалися й роботи з благоустрою, як у кожному окремому дорожньому господарстві, так і на обслуговуваних ними дорогах та прилеглих територіях. Окрім вирубки порослі зайнялися прибиранням – зі шляхів та узбіч збирали та вивозили сміття. Роботи в цьому напрямку тривають і навіть набирають обертів, оскільки дорожники щорічно активно долучаються до місячники довкілля.

Відповідно до розпорядження голови Кіровоградської облдержадміністрації, для приведення до належного транспортно-експлуатаційного стану господартсва залучаться органи місцевого самоврядування. І в рамках цього місячника запланували проведення спільних заходів Служби автодоріг з підрядними організаціями та розіслали відповідні звернення до органів місцевих самоврядування про залучення непрацюючих осіб до зазначених заходів. Тож скоро і дороги, і узбіччя стануть чистішими, а от як надовго – залежить уже від користувачів.

"ВК" у PDF