Світловодський район
Суспільство

Місія школи - навчити учитись і жити

Місія школи - навчити учитись і жити
У рамках Тижня молодого вчителя 22 березня 2016 року на базі Великоскельовської ЗШ І-ІІ степенів відбулася зустріч із молодими вчителями Світловодського району.
Директор школи Швець Раїса Олександрівна разом із педагогічним колективом гостинно зустрічали учасників заходу.

Цього разу засідання школи відрізнялося від попередніх. Учасниками заходу були голова Світловодської районної ради Домбровський Роман Васильович, заступник голови райдержадміністрації Похілов Володимир Олексійович, начальник відділу освіти Світловодської РДА Сачевська Лариса Романівна, голова районної організації профспілки працівників освіти і науки України Рябчун Ніна Іванівна, методисти районного методичного кабінету Воловик Валентина Іванівна та Лазаревич Тетяна Олександрівна, голова села Велика Скельова Могильний Сергій Оникійович, начальник управління каналу «Дніпро – Інгулець» Бурлака Віктор Панасович, призер обласного конкурсу «Учитель року-2015» Цурупа Оксана Василівна, педагоги-ветерани Великоскельовської школи Соболєва Валентина Миколаївна, Новікова Валентина Іванівна та Базавляк Любов Іванівна.

Зібравшись у холі школи, ми й розпочали засідання круглого столу, тема якого була «Яскраві сторінки 25-річного поступу модернізації освіти району на шляху реформаторських змін у державі. Удосконалення навчально-виховного процесу за принципом – від обдарованого вчителя до обдарованого учні». Роман Васильович Домбровський детально розповів усім присутнім про модернізацію шкіл та створення освітніх округів у Світловодському районі. Молоді спеціалісти мали змогу задати питання про освітні округи, а також про якість даного процесу.

Лариса Романівна сказала, що ХХІ століття - це час переходу до високотехнологічного інформаційного суспільства, у якому якість людського потенціалу, рівень освіченості та культури всієї нації набувають вирішального значення для економічного та соціального поступу країни, інтеграції та глобалізації соціальних, економічних і культурних процесів, які відбуваються у світі. Входження України у світовий освітній простір зумовлює приведення вітчизняних освітніх стандартів у відповідність з нормами світового товариства.

Після обговорення нас було запрошено на виховний захід, підготовлений учнями Великоскельовської школи «Україно! Мій коханий краю!».

Зазвичай, ми, молоді спеціалісти, вчилися у досвідчених учителів району, але цього разу на конкурсі «Містер освітянин - 2016» і «Міс освіта - 2016», який відбувається щороку весною, учителі, котрі працюють перший рік показували вже свої напрацювання та досягнення.

Усі виступи конкурсантів були цікавими та пізнавальними. Я не заздрю журі, тому що вибрати кращих із найкращих – це дуже важка робота. Але порахувавши бали, у номінації «Містер освітянин - 2016» переміг Якимець Микола Миколайович, вчитель фізичної культури Григорівської ЗШ I-III ст., «Міс освіта - 2016» - Сідельніченко Аліна Юріївна, учитель початкових класів Федірківського НВК, а також «Міс глядацьких симпатій» очолила Турчина Ірина Сергіївна, практичний психолог Великоандрусівської ЗШ I-III ст.

Вітаємо переможців із першою нагородою на педагогічній стезі! Вам випала нагода представляти наш район у м. Кіровограді на щорічному конкурсі. Бажаємо тільки перемоги та удачі.

Але на цьому наш день не завершився, далі всі поїхали на екскурсію до насосної станції каналу «Дніпро-Інгулець». Дякуємо Віктору Панасовичу Бурлаці за чудову подорож місцями, де ми ще ніколи не бували. Краса рідного краю вражає.

"ВК" у PDF