Світловодський район
Суспільство

Світловодськ-2015 в цифрах: 468 новонароджених, 835 смертей…

Світловодськ-2015 в цифрах: 468 новонароджених, 835 смертей…
Відділ державної реєстрації актів цивільного стану по місту Світловодську подає узагальнену інформацію по місту Світловодську за 2015 рік: реєстрація народжень і смертей, шлюбів і розлучень, найпоширеніші та рідковживані імена, зміна імен та багато іншого.
В 2015 році в місті Світловодську зареєстровано 468 новонароджених дітей (з них 68 Власівською селищною радою). Порівнюючи з 2014 роком, в 2015 році на 28 немовлят у місті народилося менше і на 6 менше на Власівці.

З порушенням встановленого місячного строку для здійснення державної реєстрації народження дитини в 2015 році зареєстровано 9 народжень, що також більше ніж в минулому році. Нагадуємо, що відповідно до ст.144 Сімейного кодексу України здійснити державну реєстрацію новонародженої дитини необхідно у місячний строк з дня народження дитини. Одночасно наголошуємо, що обов’язок здійснити державну реєстрацію новонародженого покладається на батьків. Але в той же час, здійснити державну реєстрацію народження на прохання батьків може будь-яка особа яка має паспорт.

Звертаємо увагу, що з березня 2016 року для державної реєстрації новонароджених дітей, працівниками відділу державної реєстрації актів цивільного стану щоденно здійснюється виїзний прийом громадян у акушерсько-гінекологічному відділенні Світловодської центральної районної лікарні, де приймаються пологи.

У 2015 році зареєстровано 65 народжень відповідно до частини 1 ст. 135 Сімейного кодексу України (як матері-одиночки), це на 9 дітей менше у порівнянні з 2014 роком.

Найпоширеніші жіночі імена, які надавалися дітям при державній реєстрації народження — Марія, Кіра, Єлизавета, Анна, Вероніка, Злата, Софія та чоловічі імена — Єгор, Максим, Кирило, Тимур, Богдан, Іван, Владислав, Олександр, Дмитро, Андрій, Артем.

Рідковживані жіночі імена, які надавалися дітям при державній реєстрації народження — Ясміна, Маріам, Варвара, Еллада, Соломія, Сабріна, Гульміра, Нонна, Кароліна, Аделіна; чоловічі — Лев, Тамерлан, Мар’ян, Ельдар, Георгій, Миколай, Степан, Леонід.

Всього в 2015 році народилося 222 дівчаток та 246 хлопчиків. Здійснено 2 усиновлення громадянами України.

За минулий рік зареєстровано 835 смертей (з них 118 Власівською селищною радою). У порівнянні з 2014 роком лише на 2 смерті менше реєстровано в 2015 році в м.Світловодську. Краща ситуація на Власівці, там в 2014 році було зареєстровано 133 смерті, що на 15 менше ніж у 2015 році. При державній реєстрації смерті виявлено 49 випадків порушення строків державної реєстрації смерті. Нагадуємо, що державну реєстрацію необхідно здійснити не пізніше трьох днів з дня настання смерті чи виявлення трупа, а в разі неможливості одержання лікарського свідоцтва про смерть чи фельдшерської довідки про смерть — не пізніше п'яти днів.

У 2015 році в місті зареєстровано 371 шлюб (з них 36 Власівською селищною радою). З них 11 шлюбів зареєстровано з іноземцями — більшість з них це громадяни Російської Федерації, також Іспанії та Вірменії.

За рік відділом проведено 107 обрядів урочистої державної реєстрації шлюбів, що на 7 менше ніж у минулому році. Складено 42 (в 2014р. — 53) актових записів про розірвання шлюбу, які складаються у випадках спільного бажання подружжя на розірвання шлюбу та відсутності неповнолітніх дітей. Крім того до відділу надійшло 157 (в 2014р. — 155) рішень судів про розірвання шлюбу, на підставі яких проставлено відмітки про розірвання шлюбу в актових записах про шлюб.

Останні роки наявна тенденція збільшення кількості актових записів про зміну імені, так в 2015 році складено 49 таких актових записів. Мешканці міста в основному змінювали прізвища, в минулому році лише два випадки зміни власного імені та один випадок коли особа одночасно змінила прізвище та власне ім’я.

Направлено та виконано 64 прохань та клопотань мешканців міста про надання правової допомоги, відповідно до Конвенції про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах, підписаною 22 січня 1993 року (в редакції протоколу від 28 березня 1997 року) з питань витребування документів цивільного стану із відділів ЗАГС іноземних держав.

Повторно видано 505 свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану, що видаються при втраті чи пошкодженні документів про державну реєстрацію актів цивільного стану. Звертаємо увагу, що отримати повторно видане свідоцтво чи витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян можна у будь-якому відділі державної реєстрації актів цивільного стану не залежно від місця проживання чи місця державної реєстрації акту цивільного стану.

Також нагадуємо, що з листопада минулого року відділом ДРАЦС по місту Світловодську, за допомогою програмних засобів ведення Електронного реєстру апостилів, здійснюється процедура проставлення апостиля. Відтепер немає потреби їхати до Києва або користуватись послугами посередників. Громадяни міста можуть безпосередньо звернутися до нашого відділу із документами актів цивільного стану, нотаріату чи бізнесу на які необхідно проставити апостіль. Проставлення апостиля здійснюється у термін до 2-х днів.

"ВК" у PDF