Знам’янський район
Суспільство

У Знам’янці розпочато заходи з прибирання та благоустрою міста

У Знам’янці розпочато заходи з прибирання та благоустрою міста
З приходом весни та тепла посилюється бажання жити у чистому та охайному місті, яке так потребує нашого з вами піклування та бережливого ставлення.
За ініціативою міського голови Філіпенка Сергія Івановича було розпочато проведення місячнику з благоустрою по всій території міста Знам’янка. 18 березня розпочали прибирання міста на вул. Калиновій та Привокзальній.

У Знам’янці розпочато заходи з прибирання та благоустрою міста

Під керівництвом першого заступника міського голови Гребенюка Сергія Анатолійовича в прибиранні прийняли участь працівники з благоустрою Управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства виконавчого комітету Знам’янської міської ради, «Житлово-експлуатаційної контори №1», КЗ «Комбінату комунальних послуг» із залученням необхідної техніки, а саме трактора та …

Комунальники очищували вулиці від сухостійних насаджень, здійснювали обпилку дерев, прибирали стихійні сміттєзвалища. До прибирання долучалися небайдужі знам’янчани. Проте сподіваємося, що наступного разу число таких охочих буде зростати.

Заходи з прибирання та благоустрою у місті повинні проводитися постійно, але у весняний період такі роботи необхідно активізувати, щоб прибрати з його території все накопичене за зимовий період сміття. Традиційно основне навантаження під час такої роботи припадає на комунальні підприємства. Однак, кожний знам’янчанин має чітко розуміти, що місячник чистоти та порядку – справа кожного жителя. Силами однієї влади та комунальників виконати заплановане неможливо.

«Дуже часто ми захоплюємося чистотою територій іноземних країн, як приклад, наводимо охайність їхніх вулиць, парків, узбіч. У той же час, самі смітимо і чекаємо, що хтось за нас прибере», - говорить керуюча справами Знам’янського міськвиконкому Ірина Ратушна. – Прийшов час навчитися власноруч створювати і зберігати у належному стані місця, де ми живемо. Гадаю, ті, хто долучиться до прибирання, навряд чи матимуть бажання знову розводити бруд і створювати стихійні звалища. До того ж, подібні акції завжди згуртовують, і дарують гарний настрій.

Чи не вперше влада відгукнулася на ініціативу людей, виділила необхідну техніку, потрібно лише допомога кожного мешканця та віра в те, що разом ми зможемо зробити наше місто чистішим.

"ВК" у PDF