Знам’янський район
Суспільство

Звітує Знам’янський центр медико-психологічної реабілітації учасників АТО

Звітує Знам’янський центр медико-психологічної реабілітації учасників АТО
На обліку в Знам’янському центрі медико-психологічної реабілітації учасників АТО знаходиться 220 чоловік, серед яких сім сімей загиблих, 130 – з району та 90 – з міста.
Станом на 25 лютого 2016 року центром була проведена наступна робота: проліковані у відділі кардіології – один чоловік, терапії – 1 чоловік, інтенсивної терапії – 1 чоловік, оториноларингології – 2 чоловіка та в обласному госпіталі – 6 чоловік. На безкоштовне забезпечення медикаментами виділено 40 тис. грн.. Було проведено профілактичне тестування та консультування серед 68 чоловік, психокорекційна робота – 12 чоловік, психотерапія – 10 чоловік. Групова робота була проведена для двох груп з 10 осіб. Під час виїздів були відвідані 26 сімей учасників АТО. Закінчили роботу з психологом – 7 чоловік, це означає, що в даний час вони не потребують додаткової допомоги. Потребують продовження такого спілкування – 10 чоловік. Не пройшли психологічне тестування – 160 чоловік.

Коментує практичний психолог центру Олександра Стадник: «Якщо врахувати, що норматив прийому у психолога складає на день 4-5осіб, то зроблений великий об’єм роботи. При цьому існує складність – важко дістатися кожної сім’ї, тим паче у сільській місцевості. Більше того, складно реалізувати обов’язкову реабілітацію через занурення хлопців у домашні, побутові проблеми, наприклад, вирішення питань із землею. Отже, виникають різні перешкоди для реабілітації та проходження психологічного тестування».

"ВК" у PDF