Олександрівський район
Суспільство

Шевченко єднає людей

Шевченко єднає людей
Є дні, що минають і непомітно і зникають без сліду. Нічого не залишають по собі, нічого не знаменують собою. Але є день, що ніколи не минає, що завжди з нами. Бо він увібрав у себе безсмертне дихання душі. Бо він такий великий і незбагненний як життєдайний дощ, як весняний вітер, як щедре сонце.
Україна у долі своїй має такий день – 9 березня.

З минулого віку і до наших часу, і далі – в майбутнє, у нові віки. День який явив світові Шевченка – великого сина великого народу.

Олександрівська районна бібліотека для дітей організувала та провела ряд публічних заходів до відзначення 202-ї річниці від дня народження Т.Г.Шевченка. В читальному залі організовано виставку – експозицію «Тихий ангел пролетів» для користувачів бібліотеки. З учнями молодших класів проведено пізнавальну годину «Про що розповідають картини Шевченка», та біля пам’ятника Т.Г.Шевченка організовано флеш-моб «Шевченко єднає людей». Спільно з РБК для учнів 9-10 класів ЗОШ №1 працівники бібліотеки провели поетичну поляну «Ім’я на літературній карті». Діти мали змогу переглянути презентацію «Тарас Шевченко», прослухати твори Тараса Григоровича у виконанні працівників районного будинку культури та прийняти участь у вікторині про життєвий і творчий шлях Кобзаря «Ім’я Шевченка стукає в серцях».

Хай же й сьогодні, і в наступні роки розбудови української держави обпікає промерзлі наші душі огнем словесним Шевченко, хай воскресає він, пророк народу нашого, повсякчасно у наших благородних помислах і державних ділах.

"ВК" у PDF