---
Суспільство

На Кіровоградщині зріс виробничий травматизм

З початку року на піднаглядних Управлінню Держпраці у Кіровоградській області суб’єктах господарювання рівень загального травматизму збільшився на 50 %: травмовано 16 працівників проти 8 в аналогічному періоді 2015 року.
У той же час з початку року досягнуто зменшення рівня травматизму в соціально-культурній сфері на 25 % (5, було 7). На рівні минулого року травмовано працівників на транспорті (1 проти 1).

Разом з тим, допущено зростання кількості травмованих працівників в машинобудуванні - 4, в житлово-комунальному господарстві - 2, в металургії - 2, лісовому та сільському господарстві - по 1 за відсутності випадків травмування на початку 2015 року. В січні-лютому 2016 року смертельно травмовано 2 працівників в металургійній промисловості за відсутності таких в аналогічному періоді 2015 року. Серед основних видів подій, що призвели до настання нещасних випадків є падіння потерпілого(9 осіб). Серед причин нещасних випадків на першому місці організаційні – 11, на другому психофізіологічні – 5.

Найбільшу кількість постраждалих працівників зареєстровано в мКіровограді - 3, в м. Знам’янці - 2, в Голованівському та Олександрівському районах - по 2, в Маловисківському та Ульяновському районах - по 1. Фахівцями Управлінням Держпраці у 2016 році проведено 5 спеціальних розслідувань: 2 - нещасні випадки із смертельним наслідком, 2- випадки смерті на підприємстві та 1 нещасний випадок із тяжким наслідком.

"ВК" у PDF