---
Суспільство

Жителі області виявляють інтерес до військової служби за контрактом

Жителі області виявляють інтерес до військової служби за контрактом
3 березня в обласному контактному центрі працювала "гаряча лінія" з приводу проходження військової служби в Збройних Силах України за контрактом.
На численні запитання відповідав керуючий групою з відбору кандидатів на військову службу за контрактом Кіровоградського обласного військового комісаріату старший лейтенант Дмитро Рій.

Зокрема, військовослужбовець обласного військомату повідомив, що відповідно до Закону України про військову службу, граничний вік перебування на військовій службі за контрактом для чоловіків становить 60 років. Зокрема, якщо заявнику виповнилося 56 років, він ще має право укласти контракт, враховуючи, що мінімальний термін контракту для осіб рядового складу на сьогодні становить 3 роки. Стосовно жінок, то для них граничним віком є 50 років, при умові, що на момент укладання контракту їм не виповнилося більше 47 років.

Дмитро Рій також повідомив, що бажаючі укласти контракт можуть звернутися до військового комісаріату за місцем проживання, але за умови, що заявнику вже виповнилося 18 років. У військоматі заявник має написати відповідну заяву та отримати перелік документів, необхідних для оформлення особової справи для подальшого направлення заявника до навчального центру.

Стосовно грошового забезпечення, то, за словами офіцера, для контрактників рядового складу воно становитиме не менше 7 тис. грн.

Щодо вимог до кандидатів на контрактну службу, то за словами Дмитра Рія, усі претенденти повинні мати добру фізичну підготовку, бути психологічно стійкими, із чітко сформованими ідейними цінностями та високими моральними якостями, а також бути вмотивованими до військової служби.

Відсьогодні оператори "гарячої лінії" можуть самостійно консультувати заявників з приводу проходження військової служба за контрактом. Бажаючі можуть звернутись "гарячу лінію" голови облдержадміністрації за номером 0 800 500 238 (вхідні дзвінки безкоштовні).

"ВК" у PDF