Новгородківський район
Суспільство

Новгородка: на ремонт гуртожитку та дитсадку для переселенців не вистачає 9 млн грн

Новгородка: на ремонт гуртожитку та дитсадку для переселенців не вистачає 9 млн грн
У Новгородці на продовження ремонту дитсадку та гуртожитку для переселенців бракує грошей.
Нагадаємо, представництво ЄС в Україні реалізує на Кіровоградщині проект „Побудуємо майбутнє разом”, передає канал «Кіровоград».

Ремонт проводять за рахунок коштів отриманих від гранту представництва, обласного та місцевих бюджетів. Для завершення роботи необхідно ще понад 9 мільйонів. Частину коштів планує надати область. Аби визначити доцільність фінансування бюджетна комісія облради оглянула недобудовані об’єкти. Відвідали ще й дві кіровоградські лікарні, що також просять грошей.

Обласний кардіологічний диспансер став першим пунктом оглядин бюджетної комісії. Цей заклад єдиний на Кіровоградщині, де роблять складні операції на серці. Лікарі щороку рятують життя понад шестиста пацієнтів. Кардіохірургічна операційна лікарні укомплектована найсучаснішим обладнанням. Тепер хочуть облаштувати кардіохірургічну реанімацію.

В обласній лікарні фінансової допомоги просять собі. Нарікають на те, що в опіковому центрі не вистачає апаратів для дихання.

У хірургічне відділення вкладати кошти треба, упевнений голова бюджетної комісії облради Павло Фесюк. Однак, в якій саме лікарні робити це варто, поки не знає.

Відвідала бюджетна комісія й проектні об’єкти Європейського союзу у Новгородці. Перший - дитячий садок. Робіт тут провели майже на два мільйони гривень. До завершення не вистачає мінімум три мільйони.

Така ж ситуація і з гуртожитком для переселенців. Його ремонт також коштуватиме у двічі дорожче, ніж планувалося Європейським союзом. Пояснюють, бюджет складений неправильно. У ньому не врахували коливання курсу гривні та зростання цін на будматеріали.

Не зважаючи на збільшення витрат, дані проекти не варто залишати на півдорозі, упевнений голова бюджетної комісії. Адже половину робіт зробили. Доцільність фінансування у гуртожиток залежатиме від того, хто там проживатиме.

Остаточне рішення, кому і скільки нададуть фінансової допомоги, вирішать наприкінці березня.

"ВК" у PDF