---
Суспільство

З початку року надходження військового збору від платників Кіровоградської області склали 23,5 млн. гривень

З початку року надходження військового збору від платників Кіровоградської області склали 23,5 млн. гривень
Протягом січня-лютого 2016 року платники Кіровоградської області спрямували на потреби Збройних Сил України 23,5 мільйона гривень військового збору, що на 4,1 млн. грн. більше надходжень за відповідний період минулого року.
Зокрема, протягом лютого 2016 року сплачено до державного бюджету 13 млн. грн. військового збору.

За словами фахівців органів ДФС області, фактичні надходження збору у лютому 2016 року на понад 3,2 млн. грн. перевищують надходження відповідного періоду минулого року. Це свідчить про високу відповідальність і сумлінність платників податків Кіровоградщини, які зобов’язані перераховувати з доходів фізичних осіб 1,5% військового збору на потреби армії, підтримання обороноздатності держави та встановлення миру.

Нагадаємо, що ставка військового податку у 2016 році не змінилася. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за утримання (нарахування) і сплату (перерахування) військового збору до бюджету є роботодавці, що нараховують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків; податкові агенти (для оподатковуваних інших доходів із джерела їх походження в Україні).

Відтак, відповідно до норм Податкового кодексу оподатковується заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати. Військовий збір також стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри. Оподаткуванню підлягають теж доходи, які платник отримав згідно з цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг).

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF