Знам’янський район
Суспільство

Підведено підсумки діяльності знам’янських рятувальників за минулий рік

Підведено підсумки діяльності знам’янських рятувальників за минулий рік
Нещодавно у приміщенні актового залу Знам’янського МРВ У ДСНС в області відбулася нарада з підведення підсумків діяльності підрозділу за 2015 рік.
Участь у нараді взяли заступник начальника Управління з державного нагляду (контролю) у сфері пожежної (техногенної) безпеки та цивільного захисту У ДСНС України у Кіровоградській області Ігор Парфьонов, головний інспектор відділу державного (контролю) у сері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту У ДСНС України у Кіровоградській області підполковник служби цивільного захисту Сергій Бакай, керівний та особовий склад Знам’янського МРВ Управління ДСНС у Кіровоградській області.

Підведено підсумки діяльності знам’янських рятувальників за минулий рік

Підсумовуючи діяльність Знам’янського МРВ Управління ДСНС України у Кіровоградській області, заступник начальника Управління Ігор Парфьонов зазначив, що протягом 2015 року, як і у попередні роки, основна увага приділялася питанням захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій і подій техногенного і природного характеру, популяризації серед дітей та молоді безпечних умов діяльності та підготовка їх до дій в умовах надзвичайних ситуацій. Від імені начальника Управління ДСНС України у Кіровоградській області Віталія Миронюка подякував рятувальникам за добросовісне виконання своїх обов’язків.

Звертаючись до присутніх, начальник Знам’янського МРВ Управління ДСНС в області майор служби цивільного захисту Владислав Ларіонов повідомив, що завдяки цілеспрямованим заходам щодо попередження надзвичайних ситуацій та підвищення ефективності реагування в місті Знам’янка та Знам’янському районі не допущено зростання кількості надзвичайних ситуацій та негативних наслідків від них. У минулому році на території Знам’янщини виникло 129 надзвичайних подій, під час ліквідації яких врятовано матеріальних цінностей на суму понад 1 мільйон 430 тис. гривень.

Групою піротехнічних робіт знешкоджено 64 боєприпасів часів Великої Вітчизняної війни. Протягом минулого року чергові караули пожежно-рятувального підрозділу м.Знам’янки здійснили 268 виїздів за сигналом «Тривога», із яких 80 – на гасіння пожеж. У червні рятувальники ДПРЧ-18 м.Знам’янки залучалися для гасіння масштабної пожежі на нафтобазі «БРСМ» у Київській області. Працівники Служби порятунку приймали участь і в різноманітних навчаннях на території Знам’янського району.

Зупинився Владислав Сергійович і на питаннях матеріально-технічного забезпечення та подякував керівництву Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області, органам місцевого самоврядування за плідну співпрацю та безпосередню участь у розбудові та вдосконаленні оперативно-рятувальної служби району. В. Ларіонов поінформував присутніх про специфіку роботи Служби у минулому році. Діяльність була направлена на виконання основних завдань за призначенням з урахуванням особливостей функціонування у режимі підвищеної готовності.

Підводячи підсумки, начальник Знам’янського МРВ У ДСНС в області зазначив, що загалом працівники Знам’янського МРВ ефективно виконують поставлені завдання, завдяки чому у 2015 ріці рятувальники Знам’янщини є в числі кращих підрозділів Кіровоградській області. По оціночним показникам оперативно-службової діяльності, підрозділ посів 2-ге місце з 21 підрозділу. За результатами проведення огляду-конкурсу «Краща організація служби в пожежно-рятувальних підрозділах області» у 2015 році підрозділ зайняв перше місце з 35 пожежно-рятувальних частин Кіровоградщини.

Підсумки минулого року підведено, а попереду у працівників Служби порятунку нові завдання, які будуть виконуватись для надійного захисту населення і територій Знам’янщини від негативних наслідків надзвичайних ситуацій.

"ВК" у PDF