Знам’янський район
Суспільство

За водійським посвідченням - до Олександрії

За водійським посвідченням - до Олександрії
Нещодавня ліквідація Знам’янського міського реєстраційно-екзаменаційного відділу (МРЕВ) призвела до того, що мешканці м. Знам’янки та району змушені тепер з усіх питань, які пов’язані з реєстрацією авто або отриманням водійського посвідчення, вирушати до м. Олександрії, де тепер працює відповідний територіальний сервісний центр.
Такі адміністративні реформи спричиняють дуже великі незручності громадянам. Дорога до сусіднього району потребує коштів та часу. Крім того, згаданий сервісний центр обслуговує декілька міст та сіл одночасно, тобто існують величезні черги для отримання тієї чи іншої послуги.

На адресу нашого видання надійшов лист від наших читачів, які занепокоєні такою ситуацією та незручностями, пов’язаними із ліквідацією МРЕВ. За інформацією громадян, вони просять депутатський корпус та міського голову сприяти створенню філії територіально-сервісного центру на базі. м.Знам’янки.

Довідка:

Знам’янський міський реєстраційно-екзаменаційний відділ пропрацював 23 роки. Лише за 2015 рік Знам’янським міським реєстраціно-екзаменаційним відділом надано послуг з реєстрації, зняття з реєстрації та перереєстрації транспортних засобів – 1355 громадянам. Видано посвідчень водія 1380 мешканцям Знам’янського та Олександрівського районів.

Про історію роботи та створення МРЕВ у. м. Знам’янка розповідає колишній працівник організації та основоположник його створення Олександр Колєсніков: «У 1992 році рішенням Знам’янської міської та районної ради створено ЗМРЕВ, в 1993 році воно вже запрацювало і обслуговувало громадян міста та району. У 1996 році до цієї організації приєднали Олександрівку та Олександрівський район, і відділ став називатися міжрайонним. Дуже багато людей користувалися послугами відділу. Були в нас і виїзні дні до Олександрівки, де ми обслуговували громаду. Всього в області працювало 12 таких відділів. Зараз, у зв’язку з реформою, працює п’ять. Така ситуація є дуже незручною для громадян. Зі Знам’янки до Олександрії майже 40 кілометрів, а з Олександрівки – 100. Уявіть собі, скільки треба витратити часу, щоб зареєструвати транспортний засіб або отримати посвідчення водія. При умові роботи хоч якоїсь філії сервісного центру у м. Знам’янка, громадяни зможуть зручніше діставатися до нашого міста, і розвантажиться система черг в Олександрії.

Ситуацію коментує депутат Знам’янської міської ради, до якого звернулася громада щодо вирішення питання Сергій Лєвінте: «На мою адресу звернулися члени територіальної громади, щодо створення філії територіального сервісного центру на базі нашого міста. Хочу сказати про те, що в органів місцевого самоврядування м. Знам’янка не має повноважень щодо регулювання таких питань. Проте, мною буде підготовлений депутатський запит до Регіонального сервісного центру МВС в Кіровоградській області з проханням розглянути питання створення сервісного центру в нашому місті.»

Наше видання звернулося до мера міста Сергія Філіпенка з проханням розтлумачити подальші дії щодо проблематики питання: «Ми готові ретельно вивчити питання та звернутися до народних депутатів України та губернатора області щодо створення філії територіального сервісного центру у м. Знам’янка».

А тим часом ви, шановна громадо, втрачайте час і кошти, чекайте черги щодо вирішення питань з авто. Коли відповідною постановою ліквідували МРЕВ, то ніхто не запитав думки мешканців районів – а чи зручно?…

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF